Dăncilă în alertă. Boc a primit funcție la Bruxelles. Guvernul verificat de primarul Clujului. Dovada
Orașul lui Boc, un pas în fața Capitalei. Polițiștii vor fi dotați cu camere video portabile
Ultima Ora Politic

UMILINȚĂ MAJORĂ PENTRU GUVERNUL DĂNCILĂ. EMIL BOC A FĂCUT MARELE ANUNȚ. ÎNCĂ 6 LOCALITĂȚI I SE ALĂTURĂ

UMILINȚĂ MAJORĂ PENTRU GUVERNUL DĂNCILĂ. EMIL BOC A FĂCUT MARELE ANUNȚ. ÎNCĂ 6 LOCALITĂȚI I SE ALĂTURĂ

Clujul pune baza unei mega investiții din fonduri europene.

Miercuri, primarul Emil Boc a anunțat că municipiul Clujul s-a asociat cu 6 localități pentru realizarea de studii de pre fezabilitate, fezabilitate și de impact de mediu în vederea introducerii trenului metropolitan, care va fi finanțat din fonduri europene.
Emil Boc a declarat, miercuri, în şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca, în care s-a aprobat acordul de asociere, că trenul metropolitan va fi integrat cu viitorul metrou din municipiu.

”S-a aprobat acordul de asociere pentru realizarea, în parteneriat cu comune limitrofe municipiului Cluj-Napoca, a studiilor de prefezabilitate, fezabilitate şi de impact de mediu pentru introducerea trenului metropolitan pe traseul Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida.

Trenul metropolitan este un proiect integrat cu metroul din interiorul municipiului Cluj-Napoca, astfel încât în afara oraşului să avem un tren de suprafaţă, in interior să avem metrou, iar după ce iese din Cluj să-l conectăm cu linia de cale ferată existentă, pentru dezvoltarea culoarului de nord al oraşului.

Ne propunem ca în ianuarie 2019 să scoatem la licitaţie studiile de prefazabilitate şi fezabilitate, pentru a putea obţine chiar din acest exerciţiu financiar bani europeni pentru tren”, a spus Boc citat de Mediafax.

O discuţie pe marginea trenului metropolitan a fost purtată recent la Cluj-Napoca de Emil Boc şi comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu.

La începutul săptămânii ministrul de finanțe a anununțat că Executivul condus de Viorica Dăncilă pregătește supra impozitarea companiilor private din România

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.