ULUITOR. Piatra de pe Transalpina a fost FURATĂ. Mașini cu 7,5 tone de piatră oprite în trafic
Ultima Ora Social

ULUITOR. Piatra de pe Transalpina a fost FURATĂ. Mașini cu 7,5 tone de piatră oprite în trafic

ULUITOR. Piatra de pe Transalpina a fost FURATĂ. Mașini cu 7,5 tone de piatră oprite în trafic

Piatra de pe Transalpina a fost furată, iar polițiștii i-au prins în flagrant pe hoți. Două mașini încărcate cu 7,5 tone de piatră au fost oprite în trafic, iar răufăcătorii au fost fotografiați în acțiune. Drumarii spun că furtul de piatră are consecințe extrem de grave, pentru că a fost dislocată roca din malurile de sprijin ale drumului, punându-se în pericol siguranța circulației.

„Au fost surprinși în drum, încărcaseră. Au fost fotografiați, opriți de polițiști. Zona a fost imediat protejată de jandarmi și au început măsurile specifice muncii de poliție în aceste cazuri. Două furgonete cu 7,5 tone au fost oprite de poliție, iar piatra a fost confiscată” a declarat Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, citat de ziare.com.

‘ Nu fapta în sine este gravă, ci grav este că au distrus elemente de siguranță a drumului. Au săpat în spatele gabioanelor, au făcut niște gropi și de acolo au scos piatra. Am sesizat că zidăria uscată de pe Drumul Regelui începe să fie furată. De atunci, n-au mai intrat în zonă. Mai avem câteva grupuri de oameni din Novaci care scot acele lespezi. Sunt departe de zona drumului, dar distrugerea elementelor de siguranță a drumului este gravă”, a adăugat șeful drumarilor.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare de activități miniere, fără permis sau licență și furt. Polițiștii au explicat cum i-au prins.

„La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliției Orașului Novaci, care a depistat în trafic, DN67 Novaci, o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 51 de ani, respectiv o autoutilitară condusă de un alt bărbat, de 41 de ani, ambii din localitate, care erau încărcate cu piatra granit, pentru care nu dețineau acte de proveniență sau transport. Din cercetări s-a stabilit faptul că cei doi bărbați ar fi efectuat săpături manuale, pe terenul aparținând Obștii Cerbul Novaci, în zona DN 67 Rânca, de unde au încărcat și transportat cantitatea de 7,540 tone de piatra granit”, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.