Uluitor. O insulă micuță din Pacific are o flotă aeriană mai mare decât Tarom
Ultima Ora Social

Uluitor. O insulă micuță din Pacific are o flotă aeriană mai mare decât Tarom

Air Vanuatu, compania aeriană a insulei-stat Vanuatu, din Pacific, a semnat o comandă fermă cu Airbus pentru patru avioane A220  (două A220-100 și două A220-300). Prin această primă comandă pentru Airbus, Air Vanuatu devine și primul client pentru A220 din regiunea Pacificului. Se pare că această insulă micuță din Pacific, care are doar 270 000 de locuitori, deține o flotă aeriană mai mare decât Taromul din România.

Uluitor. O insulă micuță din Pacific are o flotă aeriană mai mare decât Tarom 1

Cu baza pe aeroportul Bauerfield, în capitala Port Vila, Air Vanuatu operează zboruri către 26 de aeroporturi locale și internaționale din Australia, Noua Zeelandă, Fiji și Noua Caledonie. Compania aeriană operează din 1987 și a avut un rol  esențial în consacrarea statului Vanuatu drept destinație turistică și pentru investiții. Flota companiei include aeronave Boeing 737 și ATR 72.

CEO Air Vanuatu, Derek Nice, a declarat: “Suntem mândri să fim primul client din Pacificul de Sud pentru avionul Airbus A220, cel mai bun din această clasă.  Avioanele vor opera pe rutele noastre interne și internaționale, inclusiv pe noua rută Melbourne-Vanuatu și va susține dezvoltarea rețelei noastre în Sudul Pacificului”.

“Prin comanda de aeronave A220, Air Vanuatu investește semnificativ în tehnologie avansată și confort superior pentru pasageri și în același timp demonstrează respect pentru folosirea eficientă a carburanților și pentru mediul înconjurător. Decizia Air Vanuatu de a alege Airbus A220 ca element central al planurilor de expansiune îi va oferi cu siguranță un avantaj față de competiție”, a declarat Christian Scherer, Chief Commercial Officer  Airbus.

Pasagerii noului avion A220 se vor bucura de un confort superior la nivelul cabinei, cu cele mai late scaune și cele mai largi ferestre disponibile în această gamă. Performanța și capabilitățile A220 vor permite Air Vanuatu șă își simplifice operațiunile actuale și să demareze un plan de dezvoltare care să susțină ambițiile de dezvoltare economică a statului Vanuatu.

Avionul A220 este foarte eficient din punct de vedere al consumului de carburant, dispunând de o aerodinamică de ultimă generație, materiale superioare și motoare Pratt & Whitney PW1500G care oferă un consum de carburant pe scaun cu cel puțin 20% mai mic decât avioanele din generația anterioară.

Cu peste 530 de aeronave comandate, A220 are toate șansele să se impună pe segmentul aeronavelor de 100-150 de locuri, care potrivit estimărilor va reprezenta cel puțin 7000 de aeronave în următorii 20 de ani.

* * *

Despre Airbus

Airbus este lider în aeronautică, spațiu  și servicii conexe. În 2018, a generat venituri de 64 miliarde de euro și a avut aproximativ 134.000 de angajați. Airbus oferă cea mai cuprinzătoare gamă de avioane de pasageri. Airbus este, de asemenea, lider european în ceea ce privește producția avioanelor cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni, precum și una dintre cele mai mari companii spațiale din lune. În domeniul elicopterelor, Airbus furnizează cele mai eficiente soluții civile și  militare soluții din lume.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.