Carmen Dan, despre polițistul mort. ”Emoția a trecut. Oare să-mi dau demisia?”
Uluitor. Carmen Dan lovește din nou. Zeci de protestatari chemați la poliție cu dosare penale
Ultima Ora Social

Uluitor. Carmen Dan lovește din nou. Zeci de protestatari chemați la poliție cu dosare penale

24 de protestatari care au participat pe 11 mai la un miting anti-PSD la Galați, alături de manifestația convocată de Liviu Dragnea, s-au trezit cu dosare penale. Aceștia au primit citații pentru a se prezența la Poliție, ei având calitatea de „făptuitor”, conform aktual24.ro

Uluitor. Carmen Dan lovește din nou. Zeci de protestatari chemați la poliție cu dosare penale 5

Violetă Roșu, care pe 11 mai s-a aflat printre protestatari, a primit această citație pentru a se prezența la Poliție.

„La început am crezut că e o glumă că miliția anchetează într-un dosar penal 24 de protestatari (taman cei mai vocali și pașnici începând cu OUG13) în legătură cu mitingul infractorului Dragnea de pe 11 mai de la Galați.

Sunt tare curioasă să văd ce cale aleg să ne bage mințile în cap și să stăm dracu’ pe la terase cum stă aproape tot romanul, să nu ne mai preocupe soarta țării”, a scris Roșu pe Facebook.

O altă protestatară, Denisa Fechete, a fost și ea convocată la Poliție în același dosar penal. Ea este acuzată de „violente” în condițiile în care este imobilizată într-un scaun cu roțile.

Uluitor. Carmen Dan lovește din nou. Zeci de protestatari chemați la poliție cu dosare penale 6

„Sunt prima pe lista, prezint pericol social într-un scaun rulant”, a declarat Fekete pentru Epoch Times România.

Protestatară a povestit că a fost vizitată acasă de trei polițiști.

„Am avut și eu ‘fericirea’ de a primi citația și vizită a trei doamne de la Poliția București. A urmat … o .. să zicem discuție, în urmă căreia a rezultat și o depoziție / declarație. Doamnele polițiste au fost extrem de uimite în momentul în care le-am spus că nu ne-a legitimat nimeni, absolut nimeni la Galați.

Având în vedere faptul că în dată de 10 august 2018 și după, am fost extrem de vizibilă și activă, având în vedere și faptul că am depus plângere la Parchetul Militar, toată această încercare de implicare a mea într-un așa-zis dosar penal, nu este altceva decât o încercare absolut disperată a ciumei roșii de a mă intimida, de a pune presiune pe mine, de a încerca să mă determine să renunț … poate inclusiv la plângerea penală făcută – parte din dosarul 10 august.

Încă de la prima citație primită de camarazii de lupta civică, din #rezist Galați,…m-am cam așteptat la o astfel de mișcare din partea ciumei roșii. E simplu .. lovind în gălățeni și în noi cei din București, ce am fost alături de ei, obții o stare de tensiune, incertitudine și nu numai în cadrul mișcării civice #Rezist per total.

De ce ? E și mai simplu… grupul de rezistenți din Galați a fost este și va rămâne cel mai activ, vizibil, după rezistentii din București.

FFFFFFFF ciudate mi s-au părut o parte din întrebări…………. cine mi-a finanțat deplasarea la Galați, de unde știam despre eveniment, dacă fac parte dintr-un partid politic sau o altă organizație”, a declarat Denisa pentru Epoch Times.

Iată ce prevăd articolele 371 și 373 din Codul Penal, în baza cărora protestatarii de la Galați s-au ales cu dosare penale.

„Art 371 – Fapta persoanei care, în public, prin violente comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

„Art 373 – Împiedicarea, prin orice mijloace, a desfășurării unei adunări publice care a fost autorizată potrivit legii se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.”

Iată pentru ce protestatarii din Galați s-au ales cu dosare penale în urmă mitingului PSD din 11 mai.

Ministrul de Interne Carmen Dan a anunțat imediat după evenimentele de la Galați că protestatarii vor plăti.

„Din anii ’90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestații și contramanifestatii în același loc. (…) Asistăm la acutizarea unor atitudini agresive și faptul acesta ne determina și pe noi să tratăm cu toată exigență aceste abordări și vreau să anunț că vom fi foarte hotărâți să sesizăm orice încălcare a legii de fiecare dată când vom constată că am depășit acest plan al exprimării într-un mod civilizat, autorizat și legal.

Am solicitat rigoare în aplicarea legii, transparență și exigență tuturor structurilor din minister care au competențe în planul ordinii publice.

În acest moment, structurile de poliție și structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini și identifica persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv Codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depășit planul contraventional și au trecut în cel penal”, a spus atunci Carmen Dan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.