Polițiștii fac 79 de percheziții la contrabandiștii cu tutun
Polițiștii fac 79 de percheziții la contrabandiștii cu tutun
Ultima Ora Social

ULUITOR. 14 milioane de țigări de contrabandă găsite într-un camionat răsturnat. Modul în care polițiștii le-au descoperit

ULUITOR. 14 milioane de țigări de contrabandă găsite într-un camionat răsturnat. Modul în care polițiștii le-au descoperit

14 milioane de țigări de contrabandă au fost găsite într-un camion care s-a răsturnat în localitatea Colonești din județul Olt. TIR-ul era condus de un șofer sârb și venea din Ucraina.

TIR-ul înmatriculat în Serbia s-a răsturnat vineri, pe DN65, în comuna Colonești din Olt. În urma accidentului, polițiștii au descoperit în camion milioane de țigări ascunse în cutii de detergent, notează observator.tv.

Şoferul TIR-ului este de naţionalitate sârbă şi transporta pachetele cu marfă de contrabandă din Ucraina la Craiova.

„Poliţiştii au depistat un cetăţean sârb care transporta cu un TIR ţigări de contrabandă, depozitate în cutii de detergent. Cercetările sunt în plină desfăşurare, colegii mei nu au terminat de numărat. Vorbim despre o cantitate foarte mare’, a spus Alexandra Dicu, reprezentant al IPJ Olt, conform sursei citate.

Cele peste 14 milioane de țigarete de contrabandă din TIR-ul răsturnat la Colonești au fost descoperite cu ajutorul unui polițist de la Rutieră, originar din Brebeni și vorbitor de limbă sârbă. El l-a auzit pe șofer vorbind la telefon cu complicii.

„Ce fac cu țigările?”, ar fi întrebat șoferul camionului, fără să știe că polițistul de lângă el, care venise pentru accidentul rutier, înțelege limba sârbă.

Mai apoi, agentul și-a alertat colegii cărora le-a spus că în cutiile de detergent se află marfă de contrabandă.

Polițistul este originar din comuna Brebeni, unde există o importantă comunitate de sârbi, care și-au păstrat limba.

Autoritățile române au capturat aproape 39 de milioane de țigări de contrabandă în prima jumătate a anului 2018. În bani asta înseamnă 20 de milioane de lei, sumă care ar fi alimentat în continuare rețelele de contrabandă, arată datele stopcontrabanda.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.