Ultimele zile de înscriere la Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA
Ultima Ora Social

Ultimele zile de înscriere la Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA

Au mai rămas doar 10 zile în care adolescenții din întreaga țară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR.

Termenul limită pentru aplicații este 15 martie 2019.

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani pot trimite o piesă într-un act scrisă de ei, pe adresa de e-mail [email protected] împreună cu o scrisoare de motivație prin care să explice de ce își doresc să participe la concurs. Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului. În urma selecției, șase dintre acestea vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii participă apoi la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor sunt transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnată câștigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR, în stagiunea 2019 – 2020.

ETAPELE DESFĂȘURĂRII CONCURSULUI NEW DRAMA:

  1. Înscrierea pieselor într-un act la concurs (până pe data de 15 martie) și desemnarea celor șase titluri finaliste (29 martie).
  2. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat (12-14 aprilie).
  3. Spectacole lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare (25 mai).
  4. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2019-2020

Regulamentul concursului, formularul de înscriere, precum și alte informații utile, se găsesc pe site-ul Teatrului EXCELSIOR: https://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/.

Ultimele zile de înscriere la Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA 1

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.