Ultima Oră!Laura Codruța Kovesi, anunță anchete de amploare în toată Europa. ”Trebuie să protejăm banii europeni” 5
Ultima Ora #DNA #LAURA CODRUTA KOVESI Justiție

Ultima Oră!Laura Codruța Kovesi, anunță anchete de amploare în toată Europa. ”Trebuie să protejăm banii europeni”

Procurorul european Laura Codruța Kövesi subliniază că Parchetul European, EPPO, trebuie să fie una independentă pentru că vor avea de anchetat oameni puternici și extrem de bogați.

Kövesi va conduce o echipă de experți și analiști, la Luxemburg, și o rețea de procurori naționali care vor lucra cu normă parțială sau întreagă pentru biroul său (EPPO), un proiect care este în lucru de mai bine de un sfert de secol.

Totuși, procuroarea încă negociază cu instituțiile și capitalele comunității (europene) mijloacele de care va dispune. La început, îi fuseseră alocate 37,7 milioane de euro. „

„Vor fi mai mulți bani, mai multă flexibilitate și, prin urmare, mai mult risc de a fi comise delicte. Datoria EPPO este de a proteja banii europeni.

Parchetul European va avea de-a face cu cazuri extrem de complexe, iar în achete vor fi implicați oameni puternici și bogați (…) De aceea este important să fim o instituție independentă”, spune Kovesi într-un interviu acordat pentru elpais.com.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii