Salvamontiștii, în acțiune dificilă pentru salvarea unui turist căzut în zona Vârfului Moldoveanu
Ultima oră. Turiști rătăciți în munți. Salvamontiștii acționează
Ultima Ora Social

Ultima oră. Turiști rătăciți în munți. Salvamontiștii acționează

Doi turişti polonezi rătăciți de marți în zona Prislop din Maramureș au cerut ajutorul salvamontiștilor. Cei doi sunt extenuați, deshidratați și au încălțămintea ruptă, conform mediafax.ro

Potrivit Salvamont Maramureș, turiștii polonezi au 58 și 47 de ani, fiind rătăciți de marți în zona Prislop.

Turiștii au comunicat că sunt extenuați, deshidratați și au încălțămintea ruptă.

„S-a reușit localizarea lor, iar în acest moment echipa de prim-răspuns a Serviciului Public Salvamont Borșa și colegii de la ISU și Jandarmerie au plecat în zona în care au fost localizați, urmând a fi recuperați și transportați în localitate, iar în funcție de starea lor va fi luată o decizie ulterioară”, arată sursa citată.

O altă familie din București rătăcită pe munte, în masivul Bucegi, a fost găsită de jandarmii montani și salvamontişti după mai bine de două ore de căutări. Turiștii erau epuizați fizic și speriați, la 8 kilometri de traseul marcat.

Potrivit Jandarmeriei Dâmbovița, jandarmii montani au fost solicitați marți să intervină pentru salvarea unei familii rătăcite în zona Blana, lângă lacul Bolboci.

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga și un salvamontist au plecat în căutarea turiștilor.

După aproximativ 2 ore de căutări, au fost găsiți epuizați fizic și speriați într-o zonă greu accesibilă, la o distanță de circa 8 kilometri depărtare de traseul marcat.

Turiștii, printre care doi adolescenți de 14, respectiv 16 ani, din municipiul București, au fost conduși la Postul Montan Zănoaga, de unde au fost preluați de un echipaj din cadrul Jandameriei Sinaia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.