Ultima oră. Se modifică Legea educației. Adio politică în învățământ. Liviu Pop vrea alegeri pentru Inspectorii Generali 1
Ultima Ora Breaking News Exclusiv Politic Social

Ultima oră. Se modifică Legea educației. Adio politică în învățământ. Liviu Pop vrea alegeri pentru Inspectorii Generali

Senatorul PSD Liviu Pop va iniția o lege prin care Inspectorii Genarali Județeni să nu mai fie numiți politic, ci, aleși la fel ca primarii sau parlamentarii.

Pop spune că are încredere în colegii săi dascăli și își vor alege acel conducător care vine din sistem și cunoaște bine problemele cu care se confruntă în județul respectiv.

”Constat cu tristețe că politizarea învățământului se face într-un ritm alert, fapt pentru care, alături de colegii mei din PSD, voi propune o modificare a Legii Educației Naționale în prima ședință a Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Senatul României!

Această modificare va avea ca scop modul prin care inspectorii generali și inspectorii generali adjuncți sunt numiți în funcțiile respective.

Vin așadar cu propunerea ca inspectorul școlar general din fiecare județ să fie ales de către toate cadrele didactice din județul respectiv, iar inspectorul școlar general adjunct, să fie ales de către consiliile de administrație ale școlilor din județele respective, plecând astfel de la o procedură asemănătoare, privind alegerea rectorului la nivelul universităților.

Am încredere în corpul profesoral din România și am încredere în membrii consiliilor de administrație, părinți, elevi, că vor face cu siguranță, în totalitate, politica școlii.

Cred că este o măsură necesară pentru stabilitatea sistemului de învățământ din România!”, a spus Liviu Pop pentru NewsTeam.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.