ULTIMA ORĂ! Procurorii DNA cer închisoare cu executare pentru fostul ministru al finanțelor Darius Vâlcov. Mai are o pedeapsă de 8 ani
ULTIMA ORĂ! Procurorii DNA cer închisoare cu executare pentru fostul ministru al finanțelor Darius Vâlcov. Mai are o pedeapsă de 8 ani
Ultima Ora Justiție

ULTIMA ORĂ! Procurorii DNA cer închisoare cu executare pentru fostul ministru al finanțelor Darius Vâlcov. Mai are o pedeapsă de 8 ani

Procurorul DNA a cerut pedeapsa cu executare, în timp ce Vâlcov s-a declarat nevinovat. La ultimul termen, politicianula dat și o declarație de inculpat, drept pentru care a optat încă de la începutul procesului, scrie publicăția Concret în Olt.

„Deliberarea și pronunțarea vor avea loc la dată de 7 iulie 2020. Cu apel o dată cu fondul. Pronunțată în ședința publică, azi, 24 iunie 2020”, este mminuta Tribunalului Dolj, conform portalului instanțelor.

Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj pe 20 iulie 2018, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au admis cererea lui Darius Valcov de strămutare de la Tribunalul Olt.

În luna iunie 2020, Valcov l-a recuzat pe judecătorul procesului, Verginica Dan Stănilă, dar cererea să a fost respinsă.

Draius Vâlcov nu scapă de pușcărie. Încă un proces pe rol. Prejudiciul este imens

Acuzațiile DNA

În acest dosar, Darius Valcov a fost trimis în judecată în 2015, pentru două infracțiuni de luare de mită și trafic de influență.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie-decembrie 2012, Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri – denunțător în cauza – aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectivă societate, printr-o firma intermediară, suma de 2.146.270 lei, astfel încât denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

Contractul avea că obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, valoarea acestuia ajungând la aproape 25.000.000 lei fără TVA.

Anchetatorii spuneau că Darius Vâlcov a procedat în același fel și în cazul unui alt contract încheiat de instituția publică pe care o reprezenta cu o altă societate comercială, privind reabilitarea Centrului istoric al orașului Slatina, prețul contractului ajungând la aproape 8.000. lei fără TVA.

Condamnat la 8 ani în alt dosarCel mai cunoscut dosar al lui Darius Valcov este cel în care a fost condamnat de Înalta Curte, în faza de fond, la 8 ani de închisoare pentru corupție.Judecată apelului în acest caz a fost suspendată, după ce Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în cazul deciziei CCR privind completurile specializate.

Darius Vâlcov mai este judecat într-un dosar, la Tribunalul Gorj, caz care este aproape de prima sentința. Fostul ministru este judecat pentru instigare la dare și luare de mită, scrie concretolt.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.