ALERTĂ ÎN PSD! Bădălău are probleme cu legea. Dosarul este pe masa procurorilor DNA! Ilegalități pe vremea în care a fost ministru
ALERTĂ ÎN PSD! Bădălău are probleme cu legea. Dosarul este pe masa procurorilor DNA! Ilegalități pe vremea în care a fost ministru
Ultima Ora Justiție

ULTIMA ORĂ. MINISTRUL ECONOMIEI NICOLAE BĂDĂLĂU ANCHETAT DE PROCURORI

ULTIMA ORĂ. MINISTRUL ECONOMIEI NICOLAE BĂDĂLĂU ANCHETAT DE PROCURORI

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) analizează, marți, o solicitare făcută de afaceristul libanez Elias EL Khoury, de redeschidere a anchetei în cazul actualului ministru al Economiei, Niculae Bădălău.

Este vorba de o plângere făcută împotriva ordonanței de clasare a acuzațiilor în cazul lui Niculae Bădălău. Actualul ministru a fost cercetat de DNA pentru trafic de influență, raportat la faptul că ar fi aparat interesele unei societăți comerciale implicate într-un circuit financiar fraudulos.

Procurorii DNA spuneau în 2013, că politicianul ar fi făcut demersuri atât la nivelul conducerii Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât și pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectura, conducerea Agenției de Plăti și Intervenții în Agricultură (APIA).

„De asemenea, în cursul acestui an, la solicitarea învinuitului Bădălău Niculae, societatea comercială implicată în circuitul evazionist i-a pus la dispoziție, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul sau”, acuzau procurorii.

Plângerile din instanța

În iulie 2018, Elias EL Khoury a făcut plângere la Tribunalul Giurgiu pentru redeschiderea cazului. În septembrie 2018, instanța a declinat cazul la Înalta Curte, deoarece Bădălău are calitatea de senator.

Afaceristul libanez Elias EL Khoury este trimis în judecată de DNA, din decembrie 2018, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 47 de milioane de lei.

Libanezul este acuzat de evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat, fapte făcute în calitate de administrator al societății Avicola Mihăilești,relatează ziare.com.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.