Ultima oră. Mama Luizei, chemată la DIICOT. O obligă să ofere probe ADN 1
Mama Luizei a răbufnit, la 6 luni după dispariția fetei. ”Nu avem nimic de la anchetatori”
Ultima Ora Social

Ultima oră. Mama Luizei, chemată la DIICOT. O obligă să ofere probe ADN

Mama Luizei se va prezenta, joi, la sediul DIICOT, pentru recoltarea de probe ADN după ce instanța de judecată a autorizat procedura, a anunțat șeful DIICOT, Felix Bănilă. În funcție de atitudinea Monicăi Melencu, procurorii „vor proceda conform procedurii penale”.

„Mama victimei (mama Luizei, n.r) a fost invitată pentru mâine (joi, n.r) și nu pentru astăzi la sediul Direcției pentru a stabili cu dumneaei dacă este sau nu este de acord pentru a i se recolta probe biologice. După cum bine știți o instanță de judecată, instanța competentă a autorizat efectuarea unei astfel de proceduri pentru a obține probe de comparație și colegii mei vor proceda conform procedurii penale în raport și de atitudinea pe care o va avea dumneaei la momentul la care i se va solicita consimțământul”, a explicat Felix Bănilă.

Șeful DIICOT a mai precizat că această procedură presupune obținerea consimțământului înainte de recoltare.

Mama Luizei Melencu este citată pentru ziua de joi la DIICOT. Femeia a spus că pentru moment decizia ei este luată, respectiv nu va da probe noi și nu va semna, dar va vedea ce urmează joi, la București.

Procurorii au mers, luni, acasă la mama Luizei pentru prelevarea de ADN pentru noi expertize genetice, însă Monica Melencu a refuzat procedura, după ce s-a consultat cu avocatul. Femeia declara că nu vrea să dea noi probe ADN deoarece bănuiește că se încearcă închiderea cazului Luizei, prin „plantarea” noile probe în oasele găsite la lizieră.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.