Profesor de la un renumit colegiu arestat la domiciliu
Profesor de la un renumit colegiu arestat la domiciliu
Ultima Ora Social

ULTIMA ORĂ. Guvernul Dăncilă S-A RĂZGÂNDIT. Nu mai reduce posturile din învățământ. ”S-a corectat” ordinul

ULTIMA ORĂ. Guvernul Dăncilă S-A RĂZGÂNDIT. Nu mai reduce posturile din învățământ. ”S-a corectat” ordinul

Reducerea celor 4.000 de posturi în învățământ a fost anulată. Rovana Plumb, ministrul interimar al Educației, a declarat pentru Edupedu.ro că “s-a corectat” ordinul care fusese semnat de Valentin Popa.

Rovana Plumb ÎNCREDERE în Viorica Dăncilă. Va avea doar 5 minute la Bruxelles. ”Mesaje care se vor baza pe adevăr”

Amintim că ambele sindicate din preuniversitar au cerut guvernului să anuleze un ordin semnat de fostul ministru Valentin Popa, care prevedea reducerea a 4.000 de posturi în învățământ. Potrivit sindicaliștilor, inspectoratele școlare le-au cerut deja școlilor să reducă peste 4.000 de posturi didactice de predare, didactic-auxiliare și nedidactice.

Marius Nistor, președintele Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ (FSE), a declarat pentru Edupedu.ro că ordinul care prevedea concedierile în educație fusese luat fără consultarea sindicatelor și nu a fost publicat în Monitorul Oficial.

Juridic, din punctul nostru de vedere, Ordinul 4884 nu avea cum să își facă efectele, pentru că nu a fost publicat în Monitorul Oficial, are semnătura din 31 august, iar inspectoratelor școlare județene le-a fost comunicat la final de septembrie, dar cu intenția de a produce efecte de la 1 septembrie”, a declarat Nistor pentru Edupedu.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.