ȘOC. În plină pandemie de Coronavirus, Firea dă 18 milioane de euro unei firme a PSD. Dovada care o distruge
ȘOC. În plină pandemie de Coronavirus, Firea dă 18 milioane de euro unei firme a PSD. Dovada care o distruge
Ultima Ora Breaking News Politic Sănătate Social

ULTIMA ORĂ. Gabriela Firea este Terminată. Se anunță un Protest masiv în București. FOTO

Primarul General al Capitalei Gabriela Firea are probleme mari cu organizațiile de mediu, dar și cu locuitorii Bucureștiului, aceștia fiind nemulțumiți de calitatea aerului pe care-l respiră.

Aceștia spun că Firea nu a făcut nimic în madatul său pentru a evita poluarea în București.

Concret, pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, bucureștenii ies în stradă pentru a cere un aer mai curat. Mesajul organizatorilor este: „alegerea este între a ieși în stradă pentru sănătatea ta și a merge la cină romantică cu o mască medicinală pe față”.

Protestul este organizat de Fridays for Future Romania, WWF-România, Climate Strike România, „Ești din Sectorul 5, dacă”, Corupția ucide și Declic. Sub numele de „Aer curat, nu plămân intoxicat”, bucureștenii se vor întâlni începând cu ora 17, în fața Primăriei București, de unde vor porni în marș către Ministerul Mediului.

 

„În timp ce autoritățile responsabile par incapabile să gestioneze implementarea unor măsuri eficiente, păstrându-și acțiunile la nivelul declarațiilor pompoase, locuitorii își pun zilnic sănătatea în pericol pe fondul creșterii alarmante a poluării aerului”, au transmis organizatorii. Aceștia subliniază că Iași, Cluj-Napoca, Brașov și București se află în topul celor mai poluate orașe din țară și că Bucureștiul se află pe locul 13 dintre cele 14 capitale europene analizate în cel mai recent raport Greenpeace privind mobilitatea durabilă şi calitatea aerului. „Locuitorii orașelor din România respiră zilnic otravă și tocmai de aceea este important să fim activi în a cere autorităților să ia măsuri pentru reducerea poluării”, mai spun cele cinci ONG-uri. Printre soluțiile pe termen scurt pe care le propun organizatorii pentru îmbunătățirea calității aerului se numără transportul durabil (flotă de autobuze 100% electrice, piste de biciclete și dezvoltarea infrastructurii pentru pietoni), spații verzi și monitorizarea adecvată a calității aerului.

ULTIMA ORĂ. Gabriela Firea este Terminată. Se anunță un Protest masiv în București. FOTO 2

„Data am ales-o special pentru că ne întrebăm cum ne putem îndrăgosti fără a putea respira. Mesajul nostru, completat de acțiunea noastră care se numește “Îndrăgostește-te de viața pe Pământ” au ca scop atragerea unui semnal de alarmă cu privire la calitatea tot mai deplorabilă a vieții pe care o avem. Fără a dori să transmitem un mesaj negativ, până la urmă alegerea este între a ieși în stradă pentru sănătatea ta și a merge la cină romantică cu o mască medicinală pe față”, au mai spus aceștia.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii