ULTIMA ORĂ! Denunț Penal la adresa Bisericii Ortodoxe Române! 9
Ultima Ora #DNA crestinortodox Exclusiv Justiție

ULTIMA ORĂ! Denunț Penal la adresa Bisericii Ortodoxe Române!

Asociația Reset, a depus un denunț penal la adresa Arhiepiscopiei Iașilor, pentru zădărnicia combaterii bolilor.

În denunț, se arată că, cei care au organizat pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva, au nesocotit, interdicțiile date de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Iași.

”Reset a depus azi două denunțuri cu privire la Zădărnicirea combaterii bolilor și Abuz în serviciu, cu ocazia Pelerinajului.

Prima sesizare vizează încălcarea de către autorități și organizatori ai Pelerinajului la Sfânta Parascheva a dispozițiilor Hotărârii 35/06.10.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași (link aici: https://bit.ly/2SWBi5s), printre care:

Se dispune în sarcina Arhiepiscopiei Iașilor să stabilească un perimetru delimitat, […], perimetru în care este permis accesul doar pentru pelerinii care au domiciliul sau reședința în municipiul Iași.

ULTIMA ORĂ! Denunț Penal la adresa Bisericii Ortodoxe Române! 10

Intrarea persoanelor în zonă va fi permisă pe baza verificării actelor de identitate. În perimetrul respectiv organizatorii, cu sprijinul organelor de ordine, vor lua măsuri pentru păstrarea unei distanțări fizice de minim 1,5 m între persoane.

Este instituită obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în spațiile publice închise și deschise de pe întreg teritoriul județului Iași.

Arhiepiscopia Iașilor are obligația delimitării raclei cu Moaștele Sfintei Parascheva, astfel încât pelerinii să nu aibă contact direct cu aceasta.

Referendumul pentru familie a ajuns și în Biserică. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei îndeamnă lumea să meargă la vot
Mitropolitunul Moldovei, mesaj puternic pentru elevi în prima zi de școală. ”Să fii un om liber”

A doua sesizare îl vizează pe agentul care nu procedează la legitimarea a două persoane pe care le escortează apoi către raclă, cu încălcarea măsurii privind interzicerea accesului la moaște pentru persoanele din afara Iașului.

În dialogul dintre polițist și una dintre cele două persoane, este menționat un anume Dan Popescu, care a ar fi intermediat toată acțiunea. Înainte de toate, autoritățile trebuie să ofere lămuriri cu privire la identitatea polițistului și calitatea/funcția lui Dan Popescu”, arată Reset.

ULTIMA ORĂ! Denunț Penal la adresa Bisericii Ortodoxe Române! 11

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii