Dana Gîrbovan
Dana Gîrbovan neagă dorința de a intra în politică. ”M-au surprins și pe mine”
Ultima Ora Justiție

Ultima oră. Dana Gîrbovan a primit sentința. Rămâne în magistratură

– Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, în ședinţa de marți, cererea judecătorului Dana Gîrbovan de renunțare la demisia din magistratură, hotărârea fiind luată cu opt voturi pentru şi un vot împotrivă, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul CSM.

Surse din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au declarat, pentru MEDIAFAX, că Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, în ședinţa de marți, cererea judecătorului Dana Gîrbovan de renunțare la demisia din magistratură, hotărârea fiind luată cu opt voturi pentru şi un vot împotrivă.

Judecătorul CSM Andrea Chiş a solicitat, marți, la ședința Secției pentru judecători a CSM, sesizarea Inspecţiei Judiciară pentru a vedea dacă președintele UNJR, Dana Gîrbovan, a săvârşit sau nu vreo abatere disciplinară în momentul în care ar fi negociat politic funcția de ministru al Justiției.

Dana Girbovan a anunțat, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că a decis respingerea numirii acesteia în funcția de ministru al Justiției, că își va retrage demisia din magistratură. „În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă și voi cere Secției pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a mai scris Gîrbovan pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.