Ultima oră. Angajații din Mediu și Energie și-au primit banii după blocaj 1
Ultima Ora Social

Ultima oră. Angajații din Mediu și Energie și-au primit banii după blocaj

 Angajații din ministerele Mediului, Energie și Relația cu Parlamentul și-au primit vineri salariile, după deblocarea situației prin ordonanță de urgență, sindicatele anunțând că banii au fost livrați la toate agențiile din țară.

„Problema salariilor s-a rezolvat azi (vineri – n.r.), după ce Guvernul a dat Ordonanța de Urgență joi, pentru schimbarea legii. Am avut emoții, pentru că Trezoreria era gata gata să nu recunoască Ordonanța. Dar toată lumea a primit salariile, la toate agențiile de Mediu din țară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Daniel, președintele Federației Sindicatelor de Mediu.

Situația a fost remediată la ministerele și agențiile care țin de Mediu, Energie și Relația cu Parlamentul. De asemenea, au fost virate în Trezorerie sumele necesare reprezentând subvenția acordată pentru companiile din Energie.

Executivul a adoptat, joi, ordonanța de urgență pentru modificarea Codului administrativ, în sensul în care secretarii generali din ministerele Mediului, Energiei și Relația cu Parlamentul vor semna statele de plată pentru angajați.

Actul normativ vine în contextul în care aproape 4.200 de angajați din Ministerul Mediului și agențiile care țin de această instituție, precum și aproximativ 200 de angajați de la Energie nu și-au primit, marți, salariile din cauza blocajului generat de lipsa miniștrilor pe aceste portofolii deținute de ALDE.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge categoric propunerile de remaniere trimise de premierul Viorica Dăncilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.