Tusk, în limba română: Aţi organizat un summit excepţional
Ultima Ora Politic

Tusk, în limba română: Aţi organizat un summit excepţional

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a vorbit în limba română, la finalul declaraţiei de presă susţinute, joi seară, la Sibiu, spunând că în ianuarie, la startul Preşedinţiei Române, a vorbit „din suflet” despre România, „pentru că am convingerea că sunteţi remarcabili”.” Aţi organizat un summit excepţional. Puteţi fi mândri de munca depusă, la fel cum Europa este mândră de dumneavoastră. Pur şi simplu, m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră”, a spus Tusk.

Donald Tusk a avut în faţă, în timpul conferinţei de presă, perechea de mănuşi primite cu o zi înainte de la Helmuth Duckadam.

„Aceste mănuşi le-am primit ieri de la Helmuth Duckdam şi mi-a dat un sfat cum să ne apărăm mai eficient interesele Uniunii, el este foarte eficient. Mulţumesc, Helmuth!”, a spus el.

„Permiteţi-mi să închei în limba română. Aş dori să-i mulţumesc preşedintelui Iohannis pentru organizarea şi găzduirea summitului de la Sibiu. Când ne-am întâlnit în ianuarie, la startul Preşedinţiei Române, am vorbit din suflet despre România pentru că am convingerea că sunteţi remarcabili. Aţi organizat un summit excepţional. Puteţi fi mândri de munca depusă, la fel cum Europa este mândră de dumneavoastră. Pur şi simplu, m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră. Mersi!”, a spus Donald Tusk.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.