Ambasadoarea Olandei a răbufnit după anunțul Ordonanțelor lui Tudorel Toader. A mers la sediul ministrului
Ultima oră. Tudorel Toader, internat de urgență la Neurochirurgie
Ultima Ora Politic

Tudorel Toader, IRITAT de jurnaliști. Ministrul Justiției ocolește întrebările

Tudorel Toader, IRITAT de jurnaliști. Ministrul Justiției ocolește întrebările

Presiunea pusă de jurnaliști în fața lui Tudorel Toader îl irită pe acesta. Ministrul Justiției încearcă de fiecare dată ca declarațiile sale să fie scurte și să ocolească elegant răspunsurile la întrebările pe care le primește. Refuzul Președintelui Iohannis cu privire la numirea Adinei Florea la șefia DNA, a fost discutat scurt de Tudorel Toader, care a declarat că nu a ”examinat dosarele”.

„Dumneavoastră ați devenit deja cunoscători în materie. Sunt convins că știți, îl întrebați pe dânsul. Eu am primit dosarele, ieri după amiază, astăzi le voi examina și voi proceda ca atare. Dacă spuneam adineauri că am primit dosarele ieri după amiază și că le citesc acum, de unde pot să vă răspund? Eu vă răspund față de ceea ce a motivat președintele. (…) Apreciez abilitatea de a pune aceleași întrebări cu alte cuvinte. Spuneam adineauri să citesc dosarele, să văd despre ce-i vorba, după aia voi vedea cum voi proceda”, a spus Tudorel Toader.

Întrebat dacă va ține cont de recomandările Comisiei Europene, Tudorel Toader a spus: „De câte ori am răspuns la întrebarea asta? Rămâne valabil ceea ce am spus. Vă răspund cu plăcere, dar toată ziua, toată ziua…Puneți și voi alte teme în discuție! Gata, la revedere!”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat miercuri că președintele Klaus Iohannis, care a respins-o pe Adina Florea, propusă la șefia DNA, a reclamat lipsa dovezii de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) privind relația cu fosta Securitate.

Toader a reclamat existența unui dublu standard din partea lui Iohannis, spunând că acesta nu a cerut acest aviz în cazul numirii noului șef DIICOT, Felix Bănilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.