Tudorel se răzbună pe Iohannis. Refuză să-i publice cartea
Ultima Ora Politic

Tudorel se răzbună pe Iohannis. Refuză să-i lanseze cartea

Rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași a respins solicitarea președintelui Klaus Iohannis de a-și lansa, pe 11 mai, volumul ”EU.RO” la instituția de învățământ pe care o conduce, a anunțat Curtea Veche Publishing, editura unde a apărut ultima carte a șefului statului, scrie comisarul.ro

În aceeași zi, liberalii au programat un miting electoral la Iași.

Potrivit editurii, Universitatea din Iași a respins solicitarea de a găzdui lansarea de carte, motivând că în ziua respectivă au loc o serie de evenimente, dar, potrivit calendarului disponibil pe pagina de internet a Universități, nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment.

Comunicatul integral transmis de Curtea Veche:

În urma atenției din spațiul public privind cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, precum și nevoia de a extinde seria dezbaterilor pe teme europene și în alte orașe din țară, Curtea Veche Publishing și-a propus inițial că lansarea din Iași să aibă loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cea mai veche instituție de învățământ superior, unde există o tradiție a lansărilor de carte.

În data de 2 mai a.c., Curtea Veche Publishing a adresat o solicitare către Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin care era propusă găzduirea lansării cărții „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” și a unei dezbateri pe teme europene pe data de 11 mai a.c., în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” . Solicitarea editurii Curtea Veche era însoțită de un desfășurător complet al evenimentului.

În data de 3 mai a.c., Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a comunicat refuzul de a găzdui lansarea de carte și dezbaterea pe teme europene, motivând că în ziua respectivă, în intervalul orar 7.00 -21.00, au loc o serie de evenimente. Conform calendarului de evenimente disponibil pe pagina de internet a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, în data de 11 mai a.c., în Aula Magna Mihai Eminescu nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment.

Preşedintele Klaus Iohannis și-a lansat pe 17 aprilie o nouă carte, cu titlul „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”. Anterior, șeful statului a anunțat că se va implica în campania electorală pentru a promova referendumul pe care l-a convocat pe tema justiției. Luni, liderul PNL, Ludovic Orban, a anuțat că l-a invitat pe Klaus Iohannis să participe la mitingul din 11 mai de la Iași.

Marți, Liviu Dragnea, i-a avertizat pe liberali că i-ar putea lăsa pe oamenii din partidul său, „care sunt foarte nervoşi” să facă o contramanifestaţie în ziua mitingului PNL de la Iaşi, la care este invitat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.