Trei gardieni şi 29 de deţinuţi, uciși într-o revoltă la o închisoare de maximă securitate
Eliberat din închisoare cu manele, artificii și șampanie. Zeci de persoane l-au așteptat
Ultima Ora Externe

Trei gardieni şi 29 de deţinuţi, uciși într-o revoltă la o închisoare de maximă securitate

Cel puţin 32 de persoane, 29 de deţinuţi şi trei gardieni, şi-au pierdut viaţa într-o revoltă la un penitenciar situat la periferia capitalei Duşanbe din Tadjikistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală. 

„Revolta a fost organizată de membri ai grupării teroriste Stat Islamic (SI)”, arată comunicatul ministerului, citat de agenţia rusă TASS.

Evenimentele, care s-au desfăşurat duminică, au început atunci când un grup de deţinuţi a capturat trei angajaţi ai închisorii şi i-a asasinat cu arme albe.

Potrivit Ministerului de Justiţie, cei care au iniţiat revolta au eliberat apoi opt deţinuţi, tot din SI, care se aflau încarceraţi în camere de izolare, după care au ucis cinci deţinuţi cu scopul de a-i intimida pe ceilalţi închişi în penitenciar.

Totodată, au incendiat infirmeria, au luat ostatici şi au încercat să fugă.

„Ca urmare a operaţiunii de răspuns, care a fost efectuată în conformitate cu legea, au fost neutralizaţi 24 de membri ai grupului şi alţi 35 au fost arestaţi. Ostaticii au fost eliberaţi”, adaugă comunicatul ministerului.

Potrivit autorităţilor tadjice, situaţia din închisoare, unde îşi ispăşesc pedeapsa 1.500 de persoane, „este sub control”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.