Trei femei, reţinute într-un dosar de delapidare şi înşelăciune cu un prejudiciu de 49 de milioane de lei 1
Bugetarii vor avea salariile înghețate
Justiție Ultima Ora

Trei femei, reţinute într-un dosar de delapidare şi înşelăciune cu un prejudiciu de 49 de milioane de lei

Trei femei au fost reţinute, în urma unor percheziţii făcute de poliţişti în Bucureşti, Slobozia şi Amara, fiind suspectate de delapidare, înşelăciune, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale, infracţiuni în urma cărora s-ar fi creat un prejudiciu de 49 de milioane de lei.

”În decursul mai multor ani, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea unei asociaţii de ajutor reciproc un circuit fictiv de încasări şi plăţi, menit să inducă în eroare membrii acesteia despre faptul că are suport economic să acorde dobânzi la fonduri sociale, mult peste mediul bancar.

Din verificările făcute, poliţiştii au stabilit că dobânzile la fond încasate de o parte din membrii asociaţiei de ajutor reciproc ar fi fost plătite din depunerile celorlalţi membrii şi nu din profitul înregistrat la finalul fiecărui an.

Prejudiciul total estimat la acest moment este de aproximativ 49.000.000 de lei.

Pentru descoperirea autorilor acestor infracţiuni, poliţiştii au făcut, miercuri, descinderi în Bucureşti, Slobozia şi Amara.

În urma percheziţiilor, patru persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, în vederea audierii, iar trei dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind vorba despre trei femei, cu vârste cuprinse între 37 şi 65 de ani, care au fost duse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Ialomiţa.

Joi, ele vor fi prezentate instanţei, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat aproximativ 565.000 de lei, bijuterii din aur şi argint, în valoare de aproximativ 210.000 de lei, sisteme de calcul, telefoane mobile, precum şi înscrisuri utile cauzei”, transmite IPJ Ialomița.

Poliţiştii au instituit sechestre asiguratorii pe bunuri imobile, autoturisme, bijuterii şi sume de bani în valoare de aproximativ 4.000.000 de lei.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.