100 miliarde euro pentru cercetare în UE. Raportul pe Orizont Europa, aprobat de Statele Membre
Ultima Ora Social

Tranziția energetică are nevoie de un fond special de finanțare

Tranziția energetică are nevoie de un fond special de finanțare

Deputata USR Cristina Prună a participat, pe 17 octombrie 2018, la dezbaterea “Echilibrul dintre cărbune și mediu: Ce înseamnă tranziția justă?” organizată de POLITICO Europe la Bruxelles. În cadrul dezbaterilor, doamna deputat a prezentat perspectiva oamenilor din Valea Jiului cu privire la tranziția energetică justă și a subliniat nevoia de investiții în această zonă.

 

„Tranziția energetică nu trebuie să lase pe nimeni în urmă. Tranziția energetică are nevoie de un fond special de finanțare a proiectelor din zonele miniere. E nevoie să se aloce bani mai ales în infrastructură, pentru a atrage investiții private în noi sectoare și a genera noi locuri de muncă în această zonă monoindustrială.

 

Platforma regiunilor carbonifere în tranziție e un bun început, schimbul de experiență între regiunile carbonifere înscrise în acest proiect este unul bun, însă e nevoie de mai multă atenție. Experții de la Bruxelles trebuie să vină pe teren, în regiunile miniere, pentru a explica inițiativa și susține aceste regiuni. Altfel, bunele intenții cu care a fost creată această platformă pot rapid să creeze un teren fertil pentru populism și mesaje anti-europene.”, a spus deputata Cristina Prună.

 

La eveniment au mai participat Corina Crețu – Comisarul european pentru Dezvoltare regională, Marion Labatut – director la Eurelectric, Meghan Richards – director Comisia Europeană și Wendel Trio – director Climate Action Network Europe.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.