Românul dat dispărut în Grecia a fost declatar mort
Românul dat dispărut în Grecia a fost declatar mort
Exclusiv Externe Social Ultima Ora

FOTO-VIDEO. TRAGEDIE în Grecia. Cel puțin 29 de morți și sute de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit

Tragedie de proporții în Grecia, după ce două trenuri s-au ciocnit cu puţin înainte de miezul nopţii, în Tempi, în apropiere de oraşul Larissa.

Imaginile difuzate de televiziunea publică de stat ERT din Grecia au arătat coloane de fum gros care se revărsau din vagoanele răsturnate şi cozi lungi de vehicule de salvare lângă ele, conform news.ro.

„Tocmai am auzit o bubuitură… vagonul (trenului) a început să se învârtă, înainte de a sfârşi într-o parte când am reuşit să ieşim”, a declarat un pasager pentru postul public de televiziune grec ERT.

„Au fost 10 secunde de coşmar cu foc, nu puteai vedea mare lucru din cauza fumului”, a declarat un alt pasager.

Eforturile de recuperare sunt în curs de desfăşurare, iar bilanţul victimelor este aşteptat să crească, a declarat serviciul de pompieri grec.

Trenurile călătoreau dinspre capitala Atena spre Salonic, un oraş grecesc renumit pentru festivalurile sale şi viaţa culturală vibrantă. Coliziunea a avut loc după un carnaval naţional în weekend, care s-a încheiat luni cu o sărbătoare publică.

Tragedie în Grecia. Două trenuri s-au ciocnit
Tragedie în Grecia. Două trenuri s-au ciocnit

Salvatorii cu torţe căutau supravieţuitori în vagoane, în timp ce paramedicii conduceau pasagerii şocaţi de la locul accidentului.

Compania feroviară elenă, Hellenic Train, a precizat, într-un comunicat de presă, că a avut loc „o coliziune frontală între două trenuri: un tren de marfă şi trenul IC 62 care plecase din Atena spre Salonic”.

Autorităţile au precizat că încă nu este clar ce a dus la coliziune.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.