Partidul lui Tăriceanu se canibalizează. Se toarnă unii pe alții
Lovitură pentru Tăriceanu. Probleme pentru liderul Pro Europa. A fost trădat
Ultima Ora Politic

Trădare în lanț pentru Tăriceanu. Un lider ALDE a izbucnit, după colaborarea cu Victor Ponta

Şeful ALDE Timiş, Marian Cucşa, îl atacă dur pe Călin Popescu Tăriceanu pentru alianţa cu Pro România. Cucşa spune că toate deciziile ALDE din ultima perioadă au fost făcute într-un grup restrâns de patru-cinci oameni şi nu va accepta niciodată o alianţă cu partidul lui Victor Ponta.

Trădare în lanț pentru Tăriceanu. Un lider ALDE a izbucnit, după colaborarea cu Victor Ponta 3

“Ținând cont de nenumăratele informații și semne de întrebare apărute în ultima perioada, vreau să aduc câteva lămuriri în ceea ce privește activitatea mea politică și întrebările la care, în tot acest timp, am căutat și eu un răspuns…

Ca membru fondator al ALDE Timiș, că deputat, și președinte de filiala, în calitate de vicepreședinte ALDE, mi-am manifestat în această perioada, în forurile de conducere, preocuparea pentru viitorul partidului! Am adresat și eu la rândul meu diverse întrebări la care nu am primit răspunsuri…

Vreau să punctez însă câteva aspecte esențiale:

– am fost printre primii care au cerut că ALDE să iasă de la guvernare, de lângă PSD, pentru a avea candidat propriu la prezidențiale – în persoană domnului Tăriceanu, și de a merge mai departe pe picioarele noastre spre redefinirea ALDE că partid liberal!- acum suntem în situația în care am ieșit de la guvernare, nu avem candidat, susținem un independent la alegerile prezidențiale (decizie luată fără o analiză internă, dacă există posibilitatea “creșterii” unui alt candidat din rândurile membrilor ALDE, în perspectiva dezvoltării partidului), am făcut o alianța electorală cu Pro România și urmează o alianța politică și probabil fuziunea (lucruri aflate de pe facebook, de pe pagină Domnului Tăriceanu).

Consider că deciziile ALDE din ultima perioada, luate de 4-5 persoane și aduse doar spre validare forurilor de conducere, sunt unele total greșite și lipsite de respect față de colegi.Ele s-au născut peste noapte, fără o analiză și o proiecție despre ce însemană viitorul liberalismului în România!

De ce e mai frecventabil Pro România decât PSD? Când știm cine e Victor Ponta, că de fapt, e tot un PSD-ist plecat supărat de acasă!

Am votat împotriva alianței electorale cu Pro România și nu voi susține nici o altă asociere cu formațiune lui Victor Ponta.

Îmi doresc că proiectul liberal ale cărei baze le-am pus în 2014, în care atât eu cât și foarte mulți colegi am investit energie, resurse și suflet, să reînvie și să se sprijine pe picioare stabile și sănătoase!

Dacă în 2016, atât la alegerile locale cât și la alegerile parlamentare, am reușit să ne atingem obiectivele fără a avea nici jumătate din organizațiile și puterea de acum, cu siguranță vom putea și pe viitor! Important e să ne dorim și să nu mai căutăm vinovați externi și să facem o analiză internă cu decizii importante, bazate pe proiecte și idei energice și inovatoare, cu o echipa motivată!

Dragi colegi, va propun să avem curajul să fim Noi Înșine! Să spunem ce gândim, să avem conștiința de sine și să ne implicăm acum pentru viitorul copiilor noștri, nu doar pentru viitorul imediat!”, scrie Marian Cucșa pe facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.