Top 10 cele mai bune școli din București la Evaluarea Națională 2018 după criteriile de performanță. Nicio școală din sectoarele 3 și 4 nu este în acest clasament
Ultima Ora Social

Top 10 cele mai bune școli din București la Evaluarea Națională 2018 după criteriile de performanță. Nicio școală din sectoarele 3 și 4 nu este în acest clasament

Top cele mai bune școli din București este deschis de Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu”, în  ”Analiza rezultatelor la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a – 2018”, făcută de Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională și publicată de Inspectoratul Școlar București. Studiul ia în calcul mai multe criterii de succes și performanță, cum ar fi ratele de prezență sau de promovare, pe lângă mediile obținute de elevi la examen, scrie edupedu.ro.

”În TOP 10 unități de învățământ din București ponderea cea mai mare o are sectorul 1, cu 4 unități de învățământ, având şi cea mai mare rată de succes şi promovabilitate. La nivelul sectorului 2 se regăsesc în ierarhie tot 4 unități de învățământ în TOP 10. Sectoarele 5 și 6 sunt reprezentate de câte o unitate școlară. În acest top nu se regăsesc unități de învățământ din sectoarele 3 și 4”, notează specialiștii CMBRAE în analiza citată.

  • TOP 10 Școli gimnaziale în București după analiza EN 2018
  1. Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” 4,94
  2. Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” 4,89
  3. Şcoala Gimnazială ”Ioanid” 4,88
  4. Colegiul Național ”Grigore Moisil” 4,75
  5. Liceul Teoretic ”Școala mea” 4,72
  6. Liceul Teoretic ”Șfinții Trei Ierarhi” 4,72
  7. Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” 4,71
  8. Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc” 4,65
  9. Colegiul Național ”Spiru Haret” 4,65
  10. Colegiul Național ”Cantemir Vodă” 4,63

Punctajele sunt obțiunute din corelarea a șapte criterii numite ”criterii de performanță și succes” la fiecare școală în parte.

Criteriul 1 – Rata de promovare la Evaluarea Națională – adică numărul candidaților cu media la Evaluarea Națională mai mare sau egală cu 5 raportat la numărul de candidați prezenți.

Criteriul 2 – Rata de success a absolvirii. Asta înseamnă numărul candidaților cu media la Evaluarea Națională mai mare sau egală cu 5, raportat la numărul de candidați înscriși în clasa a VIII-a.

Criteriul 3 – Rata de absolvire – Nr. absolvenților clasei a VIII-a raportat la numărul de candidați înscriși în clasa a VIII-a.

Criteriul 4 – Rata de prezență la Evaluarea Națională de clasa a VIII-a – Numărul absolvenților prezenți la Evaluarea Națională raportat la numărul de candidați înscriși.

Criteriul 5 – Rata mediilor între 9 și 9,50 – Ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9 și mai mici decât 9,50 din numărul candidaților prezenți

Criteriul 6 – Rata mediilor între 9,50 și10 – Ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9,50 și mai mici decât 10 din numărul candidaților prezenți

Criteriul 7 – Rata mediilor de 10 – Ponderea mediilor de 10 din numărul candidaților înscriși prezenți

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.