Lovitură cruntă pentru Tudorel Toader. Își pierde și funcția de rector
Tudorel Toader iese la rampă în scandalul dintre Dăncilă și Iohannis. Ce spune fostul ministru al justiției
Ultima Ora Politic

Toader îi dă replica lui Răzvan Cuc. Ministrul Transporturilor a mințit

Tudorel Toader a precizat, marți pe Facebook, în legătură cu „ordonanța pe achiziții” despre care ministrul Transporturilor Răzvan Cuc spunea că a primit observații de la Ministerul Justiției, printre care și obținerea avizului CSAT, că prin adresa instituției nu a fost solicitat un asemenea aviz.

„Altă simplă precizare! Despre «ordonanţa pe achiziţii». MJ avizează, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative inițiate de către alte ministere. MJ nu inițiază și nu elaborează proiecte de acte normative în locul altor ministere. În eviden’ele MJ nu figurează un proiect trimis spre AVIZARE conform dispozițiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la «ordonanţa pe achiziţii». În faza de prealabilă, de consultare interinstituțională, MJ a transmis o serie de propuneri si observații, referitoare la un proiect OUG pentru modificarea și completarea unor acte normative printre care și legislația din domeniul achizițiilor publice. Prin adresa MJ nu a fost solicitat avizul CSAT”, a scris Tudorel Toader, marți, pe Facebook.

„Luând în considerare intervențiile asupra unor acte normative care transpun directive ale Uniunii Europene (art. II – V din proiect), în temeiul art. 2 pct. 37 din H.G. nr. 16/2017, a fost menționată necesitatea obținerii avizului Ministerului Afacerilor Externe și a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene”, a completat Toader.

Reacția ministrului demisionar al Justiției vine după ce Răzvan Cuc a declarat duminică, la Târgu Jiu, că a lansat ordonanţa pe achiziţii, însă a primit 17 pagini de observaţii de la Ministerul Justiţiei, printre care şi aceea de a obţine un aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). „O aberaţie!”, spune ministrul.

Potrivit ministrului Transporturilor, observaţiile de la Ministerul Justiţiei au venit miercuri după-amiaza. El a adăugat că așteaptă o discuție cu noul ministru al Justiției, deoarece, după lansarea ordonanței privind achizițiile, a primit de la MJ observații pe 17 pagini.

Ministrul demisionar al Justiției Tudorel Toader a scris sâmbătă, pe pagina sa de socializare, că ministerul condus de el nu a întârziat și nici nu a blocat vreo procedură de avizare a actelor normative.

Liderii PSD au decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader. După mai multe întâlniri cu premierul Dăncilă și trimiterea la Cotroceni a propunerii de revocare, Toader și-a postat, joi seară, demisia pe pagina de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat deja că va lua o decizie săptămâna aceasta.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.