Alertă. Theresa May a demisionat
Ultima Ora Politic

Theresa May aruncă bomba. Își va da demisia

Prim-ministrul britanic Theresa May își va respecta promisiunea făcută, de a demisiona după ce finalizează „prima fază” a procesului Brexit, pentru a permite viitorului lider să negocieze faza a doua, a transmis purtătorul de cuvânt al premierului, citat de Reuters,potrivit mediafax.

Prim-ministrul Theresa May se află sub presiunea oficialilor conservatori să demisioneze înainte de termenul planificat. Membrii Partidului Conservator consideră că premierul nu a reușit să gestioneze bine ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europenă și doresc o schimbare în modul de abordare al partidului.

„Prim-ministrul a făcut o ofertă generoasă și curajoasă în urmă cu câteva săptămâni, ca după finalizarea primei etape a Brexit să demisioneze și să lase un nou lider să gestioneze faza a doua”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Acesta este programul după care prim-ministrul lucrează. Dorește să finalizeze Brexit”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Theresa May negociază cu opoziţia laburistă pentru a obţine susţinerea necesară aprobării Acordului Brexit în Camera Comunelor. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii