Thailanda: 13 morţi în incendiul unui club de noapte 1
Externe Ultima Ora

Thailanda: 13 morţi în incendiul unui club de noapte

Un incendiu într-un club de noapte din apropierea oraşului turistic Pattaya, la sud-est de Bangkok, a făcut cel puţin 13 morţi şi 40 de răniţi, potrivit unui bilanţ al serviciilor locale de prim-ajutor.

Dezastrul s-a produs în cursul nopţii de joi spre vineri la orele 01.00 (joi, 18.00 GMT) la Mountain B, în districtul Sattahip, a declarat pentru AFP un membru al echipei de salvare a Fundaţiei Sawang Rojanathammasathan.

Incendiul a fost stins în jurul orei 04.00, potrivit acestei surse, relatează agerpres.ro.

O înregistrare video difuzată de echipele de salvare arată clădirea în flăcări din care mai multe persoane încearcă să scape, în mijlocul unui fum negru şi gros.

Regulile elementare de securitate sunt frecvent ignorate în Thailanda, o destinaţie populară pentru turiştii occidentali şi asiatici.

În noaptea de Anul Nou la 1 ianuarie 2009, un incendiu într-un club de noapte din Bangkok, Santika, a făcut 67 de morţi, iar mulţi turişti occidentali au fost răniţi.Incendiul a izbucnit din cauza artificiilor trase în momentul în care cânta trupa rock Burn.

Proprietarul unităţii a fost condamnat pentru neglijenţă la trei ani de închisoare.În 2012, patru persoane au murit într-un incendiu într-un club de noapte din oraşul turistic Phukhet (sud), cauzat de o problemă electrică.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.