Teodorovici are probleme mari după votul diasporei. I se cere demisia imediată 1
Teodorovici, atac la Iohannis și Barna. Președintele executiv PSD nu suportă înfrângerea
Ultima Ora Politic

Teodorovici are probleme mari după votul diasporei. I se cere demisia imediată

Orlando Teodorovici, demisia! Sabotarea participării la vot a românilor din diaspora este inacceptabilă!

Deputatul PNL Matei Dobrovie cere demisia ministrului de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, pe care îl acuză că sabotează participarea la vot a românilor din diaspora, prin promovarea unui proiect de ordin al Ministerului de Finanțe care sperie și descurajează românii din străinătate să se înregistreze pe www.votstrainatate.ro de teamă că vor fi vânați de ANAF, care ar avea acces la datele lor personale.

„Este cel mai prost moment posibil să lansezi o astfel de inițiativă acum când avem doar 52.240 de cereri înregistrate pentru secții de votare în străinătate sau vot prin corespondență. În loc ca guvernul să se concentreze pe campanii de informare mai puternice pentru a determina mai mulți cetățeni români din diaspora să se preînregistreze, Teodorovici lansează tocmai acum ideea identificării în străinătate, la misiunile diplomatice/oficiile  consulare ale României, a persoanelor fizice în scopul înregistrării acestora ca utilizatori ai serviciului Spațiul privat virtual (SPV), pentru a alimenta niște temeri neîntemeiate și a submina procesul. Ca urmare, cer demisia ministrului de Finanțe pentru sabotarea prezenței la vot a românilor din străinătate”, a afirmat Matei Dobrovie.

Vești bune pentru bărbații din România. Ar putea avea mai multe zile libere
https://newsteam.ro/

 

Pe de altă parte, deputatul liberal a mai arătat că ”până în momentul de față guvernul Dăncilă, prin Ministerul de Finanțe, nu a alocat niciun ban pentru tabletele/dispozitivele electronice care, potrivit legii votate de Parlament, trebuie să faciliteze votul în străinătate. Nu a început demararea procedurilor de achiziții, deși potrivit Legii 148/2019, art. I, pct.16 (7) g: ,,(…) alegătorul care votează în străinătate semnează pe un dispozitiv electronic”. Fără tablete nu se poate asigura nici Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului multiplu (SIMPV).

”Practic, după ce i-a alungat pe oameni din țară, PSD nu dorește ca românii din diaspora să poată vota civilizat, să nu mai existe cozi interminabile și restrângeri ale dreptului de vot”, a concluzionat Matei Dobrovie într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.