Tarom trebuie să elimine urgent defecțiunile apărute la aeronavele din flota proprie 1
Ultima Ora Social

Tarom trebuie să elimine urgent defecțiunile apărute la aeronavele din flota proprie

Marți seară, aeronava Tarom care opera pe ruta Satu Mare – București a suferit o defecțiune după efectuarea manevrelor de aterizare, când anvelopele trenului principal au cedat. Acest incident vine după o serie de probleme care au determinat întârzieri la decolare, aterizări pe alte aeroporturi față de cel de destinație sau rămâneri la sol pentru probleme tehnice.

„Trebuie să ne bucurăm că toți cei 22 de pasageri ai aeronavei sunt teferi. Însă, un asemenea incident nu poate rămâne fără urmări. Cele întâmplate trădează o gravă eroare de management pe care conducerea Tarom trebuie să și-o asume și să ia măsurile necesare pentru ca astfel de evenimente nefericite să nu se mai repete,” susține Ionela Dobrică, deputat PSD, secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură.

Potrivit informațiilor publicate de Tarom, avionul a aterizat pe aeroportul Henri Coandă în condiții de maximă siguranță pentru toți pasagerii. După debarcare, acestora li s-a asigurat asistență la sol conform EC 261/2004.

„Conducerea Tarom trebuie să fie conștientă că, înainte de toate, primează siguranța pasagerilor. În cazul zborului Satu Mare-București, nu procesele companiei aeriene au asigurat siguranța pasagerilor ci norocul și inspirația pilotului. Or, în cazul unei curse aeriene, este inadmisibil ca norocul să joace un rol hotărâtor. Cer conducerii Tarom să efectueze de îndată cercetările interne necesare pentru aflarea cauzelor defecțiunii survenite la aeronavă și să comunice rapid măsurile adoptate pentru ca aceste incidente să nu se mai repete.”-Ionela Dobrică

O altă problemă sesizată este cea a întârzierii frecvente a zborurilor.

„Siguranța pasagerilor este esențială, la fel și respectarea termenelor de decolare sau ajungerea la destinație la ora stabilită, fără incidente de natură tehnică. Timpul fiecărei persoane este prețios, alegerea călătoriei cu avionul se face de obicei pentru a ajunge cât mai repede la o destinație, nu pentru a pierde ore prețioase în aeroporturi. Fiecare călător trebuie respectat, așa cum și el respectă orele de prezentare la aeroport”, a completat Ionela Dobrică într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.