Tăriceanu renunță la Cotroceni. Se teme că electoratul îi va da mai puțin de 4% 1
Tăriceanu (4%) îi pune condiții lui Iohannis. Cui îi va da votul la Guvernare
Ultima Ora Politic

Tăriceanu renunță la Cotroceni. Se teme că electoratul îi va da mai puțin de 4%

Stânga politică românească se divide înainte de alegerile prezidențiale. Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea din cursa pentru prezidenţiale, iar anunţul va fi făcut în şedinţa Biroului Politc Central, de la ora 16.00. ALDE şi Pro Romania îl vor susține pe Mircea Diaconu la preşedinţie. Diaconu va rupe astfel voturi din zona stângii, lăsând-o descoperită pe Viorica Dăncilă, care nu va ajunge în turul doi la Cotroceni. Un adevărat dezastru pentru PSD și, în primul rând, pentru Dăncilă.

Pentru Călin Popescu Tăriceanu varianta de a renunța la Cotroceni în favoarea lui Dicaonu este de preferat. Asta pentru că în 26 mai ALDE a luat doar 4% la europarlamentare, iar sondajele pentru prezidențiale nu îl pun pe un loc confortabil pe Tăriceanu. Este mai bine și pentru ProRomânia, care nu poate fi de acor cu discursul anti-european al candidatului PSd Viorica Dăcnilă.

”După cum arată lucrurile, apropo de telefonul de aseară târziu şi de faptul că mă duc acum la discuţiile astea, probabil că aşa şi va fi, însă nu mă duc să negociez, ci mă duc să înţeleg termenii şi da, să negociez, dacă vreţi sau să securizez termenii relaţiei. (…) statutul meu de independent rămâne foarte clar, obligatoriu, pentru că ăsta este, ăsta trebuie să fie al unui preşedinte”, a spus Mircea Diaconu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.