Bombă pentru Dăncilă. Alianța s-a Rupt. Miniștrii lui Tăriceanu nu mai merg la Guvern
Dăncilă aruncă lovitura fatală pentru Tăriceanu. Regretă că nu l-a dat pe mâna DNA
Ultima Ora Politic

Tăriceanu îi dă lovitura fatală lui Dăncilă. ”Da, astăzi moțiunea trece”

 Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este convins că moțiunea de cenzură va trece, precizând că soluția ar fi un viitor Guvern politic, care să aibă la bază PNL, care este inițiatorul moțiunii.

„Da, astăzi moțiunea trece. Sunt convins. După cum știți, președintele trebuie să demareze consultări cu partidele politice, în urma cărora va desemna un prim-ministru. Premierul va trebui să pregătească un program de guvernare pe care să îl prezinte Parlamentului împreună cu lista Guvernului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi, la Parlament.

Întrebat dacă ALDE ar susține un guvern de tranziție pentru un an de zile, Tăriceanu a răspuns: „Da, am mai declarat lucrul acesta. Mi se pare că avem la dispoziție două soluții. Una politică, bazată pe un guvern politic și o soluție tehnocrată, care mie îmi displace. Nu am încredere în guvernele tehnocrate. Soluția politică ar trebui să se bazeze pe cei care au inițiat moțiunea, adică pe PNL”.

Liderul ALDE a adăugat că nu crede în varianta alegerilor anticipate.

„Cunosc prea bine parlamentul ca să îmi fac astfel de iluzii. Nu, ALDE nu va face parte din viitorul Guvern”, a conchis Tăriceanu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.