Revoltă majoră în ALDE. Călin Popescu Tăriceanu va fi spulberat. Pierde totul
E oficial. Tăriceanu a rămas fără partid. S-a desființat. L-au părăsit toți
Ultima Ora Politic

Tăriceanu este optimist. Nu crede că partidul său va fi eliminat din ALDE Europa

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că subiectul privind excluderea partidului său din ALDE Europa este folosit de liderul grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt, în scopuri electorale.

Guy Verhofstadt cere excluderea Partidului dumneavoastră din ALDE Europa, aţi discutat cu liderii Alde Europa şi influenţează în vreun fel campania dvs.

„Domnul Verhofstadt cred că ştie foarte bine cum ştiu şi eu şi anume că în momentul în care emiţi anumite păreri, ele trebuie să fie fundamentate, ele trebuie să se refere la nişte elemente precise. Când vorbeşte despre statul de drept sau ameninţările la adresa statului de drept în România, trebuie să facă nişte referiri concrete, aşa cum şi ceilalţi lideri europeni văd că evită să facă. Altfel acest subiect nu este de resortul grupului parlamentar, este de resortul Consiliului ALDE care va avea prima şedinţă de abia la sfârşitul lunii iunie, iar până atunci subiectul este folosit, probabil, de Verhofstadt în scopuri electorale pentru că toţi sunt în campanie electorală şi are nevoie de un subiect, poate pentru propriul electorat”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi la Parlament, întrebat dacă a discutat cu liderii ALDE Europa despre excludere și dacă influențează acest lucru campania partidului său.

Acesta a adăugat că subiectul nu îl influențează în niciun fel, precizând că nu ia în calcul schimbarea familiei europene a ALDE România.

Reacția lui Tăriceanu vine în contextul în care purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este foarte probabil ca problema excluderii ALDE România din ALDE Europa să se regăsească pe agenda întâlnirii statutare a formațiunii europene, din 28 iunie, în Elveția.

Prima oară a fost abordată tema exluderii partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din ALDE Europa, în luna noiembrie a anului trecut, la Madrid, apoi la Berlin, la începutul lunii februarie a acestui an. Acum, după o scrisoare adresată, cu o lună în urmă, de către liderul grupului ALDE din PE Guy Verhofstadt. subiectul ar putea fi din nou pe ordinea de zi a ALDE Europa, la întrevedere din 28 iunie, în Elveția.

Va fi transmisă și o invitație către ALDE România pentru a participa la întâlnirea din iunie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.