ALERTĂ! Tăriceanu a izbucnit! Vorbește despre suspendarea lui Iohannis!
ALERTĂ! Tăriceanu a izbucnit! Vorbește despre suspendarea lui Iohannis!
Ultima Ora Breaking News Politic Prezidențiale 2019

Tăriceanu s-a dezlănțuit. Atacuri în serie la Iohannis și Uniunea Europeană

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cel care nu a reușit să își bage partidul în Parlamentul European s-a dezlănțuit la adresa Uniunii Europene și a președintelui Klaus Iohannis.

Tăriceanu îi cere lui Iohannis să fie de acord cu propunerea premierului Dăncilă, ca Ioan Mircea Pașcu să fie comisar european interimar în locul Corinei Crețu, care a demisonat din funcție după ce a fost aleasă europarlamentar pe listele Pro România, partid condus de Victor Ponta.

”Ioan Mircea Paşcu, politician cu experiență și fost vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, a fost propus de Guvernul României să ia locul Corinei Crețu în postul de comisar european, până la finalul mandatului actualei Comisii Europene.

Dl. Juncker nu s-a putut opune, deși ar fi dorit, așa că l-a acceptat pe Puiu Pașcu. Dar nu pe postul important deținut de Corina Crețu, ci pur și simplu fără portofoliu, ca şi pe Kadri Simson, propunerea Estoniei.

Consecvență, nu glumă, aș zice…

Exact acum 20 de ani, în iulie 1999, după demisia tuturor comisarilor europeni din comisia Santer, urmare a unui uriaș scandal de corupție, popularii domnului Juncker, pe atunci în frunte cu dl. Hans-Gert Pottering, au vrut să desemneze noi comisari cu un mandat de doar câteva luni.

Opoziția îndârjită a altor grupuri din Parlamentul European le-a blocat intenția. Atunci, perioada rămasă din mandat nu era „prea scurtă” pentru populari, cum pretinde acum popularul domn Juncker.

În fiecare zi avem indicii că, pe nesimțite, se trasează o nouă cortină între țările din Vest și cele din Estul Europei. S-a întâmplat așa și la desemnarea conducerii noii administrații europene, se întâmplă cu permanentul dublu standard pe care îl aplică țărilor nou intrate în UE.

UE, ca o imensă moșie personală…

P.S. Acum ar fi un moment bun pentru dl Klaus Werner Iohannis să pună piciorul în prag și să-și susțină țara lui. (mă refer la România, ca să nu fie vreo confuzie)”, spune Tăriceanu pe facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.