Revoltă majoră în ALDE. Călin Popescu Tăriceanu va fi spulberat. Pierde totul
E oficial. Tăriceanu a rămas fără partid. S-a desființat. L-au părăsit toți
Ultima Ora Politic

Tăriceanu aruncă bomba. România e înfundată în datorii. Gaură uriașă în buget

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că s-a ajuns la situația în care bugetul României are o gaură de nu mai puțin de 9 miliarde de lei.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că Guvernul a fcut numeroase modificări la OUG 114, care nu fuseseră agreate în Coaliție.

„Am convenit ca până pe 20 august să discutăm aceste lucruri. În primul rând că nu a venit, că a avut o problemă medicală. Ne-am întâlnit miercuri, dar cu colegii dânsei, nu au avut nimica și ne-au zis că gândesc un plan cu 10 măsuri, dar măsuri de mai mică amploare. I-am spus „doamna Dăncilă, ați ales o formulă de supraviețuire. Eu cred că e prea puțin. Dacă nu ieșim în ofensivă, soarta ne e pecetluită și în 2020 dumneavoastră care ați plecat de la 46 poate rămâneți cu un 20-25%, dar noi nu ne putem permite acest lucru” și sunt chestiuni de dată recentă. Am convenit să modificăm OUG 114 la care am avut obiecțiuni de la început și care a suferit o serie de adăugiri pe care noi nu le convenisem în Coaliție”, a declarat președintele ALDE, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că există o gaură în buget de 9 miliarde de lei.

„A fost problema bugetului care a fost discutat, ca să constatăm acum în august că bugetul are acum o gaură de 9 miliarde de lei. Măsurile luate la rectificare nu vindecă bugetul. Problemele rămân. La nivel local cooperarea merge prost. Am făcut o evaluare cu organizațiile din teritoriu, încercând să evaluăm nivelul de colaborare. 8 organizații din 47 ne-au spus că la nivel local coaliția funcționează. Miniștrii erau nemulțumiți”, a completat Tăriceanu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.