Tăriceanu o face praf pe Olguța Vasilescu: a coborât dezbaterea politică la un nivel foarte jos
Ultima Ora Politic

Tăriceanu, ACUZAȚII INCREDIBILE la adresa procurorilor care-l vor la închisoare. ”Au pus sub presiune martorii”

Tăriceanu, ACUZAȚII INCREDIBILE la adresa procurorilor care-l vor la închisoare. ”Au pus sub presiune martorii”

Călin Popescu Tăriceanu aruncă bomba cu privire la martorii din dosarul său la DNA. Președintele Senatului declară că cei care sunt puși să depună mărturie, sunt ”sub presiune” și sunt forțați să spună tot felul de ”bazaconii”.

„Ca să vă dovedesc cum sunt făcute acuzaţiile, am să vă dau un exemplu foarte concret. Este un martor care e citat în acuzaţie, director în Ministerul Comunicaţiilor, care spune cam aşa: la finele anului 2008, secretarul general al Guvernului, însoţit de o comisie din Ministerul de Finanţe, a venit la minister să mă forţeze să fac plată, o plată în temeiul hotărârilor de guvern de care v-am vorbit. Eu am refuzat acest lucru şi mi-am imaginat că secretarul general al Guvernului, domnul Bolojan, nu ar fi făcut acest lucru dacă el nu ar fi primit această misiune din partea prim-ministrului. Dar eu am refuzat să fac acest lucru în faţa ministrului Comunicaţiilor. Şi aici sunt trei minciuni deodată. Nu mai era Secretariatul General responsabil de această problemă. Din anul 2008, de la începutul anului, această chestiune a fost transferată la Ministerul Comunicaţiilor. Doi – niciuna din hotărârile de guvern nu a prevăzut obligaţia vreunei plăţi în 2008 şi punctul trei, cel mai important, secretarul general al Guvernului nu mai era demult domnul Bolojan, din aprilie sau mai. Fuseseră alegeri locale şi domnul Bolojan era demult primar la Oradea. Procurorii pun toate aceste lucruri ca acuzaţie solidă în sprijinul referatului pe care l-au făcut. Adică ei nu puteau să verifice aceste lucruri, că hotărârile de guvern spun clar că nu e vorba de nicio plată, nu exista secretar general Bolojan la vremea respectivă, nu era Secretariatul General responsabil. Cum putea să vină secretarul general cu o comisie de la Ministerul de Finanţe, adică toate bazaconiile astea pe care un martor, probabil sub presiune, le spune sunt folosite ca argumente ale acuzării. Nici nu trebuie să fii mare specialist în drept ca să constaţi, o simplă analiză a unui jurnalist poate să demonteze aceste chestiuni care sunt dovada că dosarele sunt făcute în continuare în acelaşi stil politic”, a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru care DNA a solicitat încuviinţarea urmăririi penale, a fost audiat marţi în Comisia juridică.

Comisia juridică a Senatului trebuie să întocmească raportul la solicitarea DNA până pe data de 10 decembrie.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii