Reportaj de la lotul de box. Sunt de 90 zile în cantonament, dar nu au disputat nici un meci oficial! 7
Ultima Ora Sport

Reportaj de la lotul de box. Sunt de 90 zile în cantonament, dar nu au disputat nici un meci oficial!

Pugiliștii de la lotul național așteaptă cu nerăbdare momentul în care se va da drumul la competiții! Nu au mai boxat de 5 luni și jumătate într-un meci oficial, în schimb sunt în pregătire de luni bune! 

Boxerii de la lotul național sunt invidioși pe sportivii care au început concursurile după perioada de Pandemie și ar vrea să fie și ei la fel de norocoși! Băieții au până acum 3 luni de cantonament, la Izvorani, la mare și la munte și visează la momentul în care vor urca din nou în ring.

Reportaj de la lotul de box. Sunt de 90 zile în cantonament, dar nu au disputat nici un meci oficial! 8

„Sunt foarte încărcat! Să stai să te antrenezi atât de mult și fără să ai un meci să te descarci este foarte greu. Să faci antrenament și să nu boxezi este frustrant, îți dă o stare proastă” – Andrei Arădoaie, component al lotului național masculin de box.  

„Suntem aproape în formă pentru orice campionat, sper să se țină Campionatul European de U22. Nu ne putem opri, trebuie să avem un obiectiv la un moment dat” – Cristian Filip, component al lotului național masculin de box.

Au câte două antrenamente pe zi

Dumitru Dorobanțu, antrenorul lotului național, nu își menajează deloc băieții în cantonament. Sportivii au câte două antrenamente pe zi, iar la final nu își doresc decât să ajungă în pat.

„Facem antrenamente destul de grele cu Maestrul, e greu pentru că nu avem un obiectiv pus la punct, nu știm nimic din cauza Pandemiei, nu știm nici noi pentru ce să ne pregătim. E foarte dificil! Faci pur și simplu antrenament pentru viitor” – Robert Jitaru, component al lotului național masculin de box.

Reportaj de la lotul de box. Sunt de 90 zile în cantonament, dar nu au disputat nici un meci oficial! 9

Cu gândul la Tokyo

Sportivii se gândesc cu emoție la 2021, an în care va avea loc Olimpiada de la Tokyo și își doresc enorm să fie acolo, alături de colegul lor, Cosmin Gîrleanu, primul boxer român calificat.

Până atunci, au nevoie de concursuri și să treacă de Turneele Preolimpice.

„Știu că pot să merg la Tokyo și sper! Dar trebuie să găsim o soluție să putem să facem turnee sau cel puțin pregătiri comune , că altfel va fi rău de toți, nu doar de noi. Noi avem nevoie de sparinguri, de meciuri, ca să ajungem la turneele preolimpice de la Londra și de la Paris de la anul” – Andrei Arădoaie, component al lotului național masculin de box.  

„Îmi e foarte dor să boxez, nu mai am răbdare, m-am săturat și de sparing în sală, suntem aceeași adversari mereu, a devenit monoton. Sunt sută la sută cu gândul la Tokyo! Înfometat!” – Cristian Filip, component al lotului național masculin de box.

Sunt plini de medalii

Boxerii de la lotul național, Cosmin Gîrleanu, Andrei Arădoaie, Robert Jitaru, Cristian Filip, Daniel Burciu și George Dumitrescu, au în palmares zeci de medalii și trofee câștigate de-a lungul vremii.

Arădoaie este multiplu campion național, campion european la tineret, în 2015, campion european la U22, în 2017, în 2019 a obținut locul al doilea la Campionatul Uniunii Europene.

Reportaj de la lotul de box. Sunt de 90 zile în cantonament, dar nu au disputat nici un meci oficial! 10

Filip are 10 titluri de campion național și este medaliat european. În acest moment, sportivul se pregătește pentru Campionatul European de U23 din septembrie care încă nu se știe dacă se va ține din cauza Pandemiei de Coronavirus.

La rândul său, Robert Jitaru este de 10 ori campion național și de două ori campion european la U22. S-a întâmplat în 2017, la Brăila, și în 2018, la Târgu Jiu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.