Papa Francisc a făcut apel la conviețuirea în pace și pentru ca resentimentele să se transforme în ceva pozitiv
Sumuleu
Ultima Ora Social

Șumuleu Ciuc: Zeci de copii au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza frigului

Circa 70 de persoane prezente la Şumuleu Ciuc, pentru a participa la slujba oficiată de Papa Francisc, sâmbătă dimineaţă, în altarul în aer liber dedicat Fecioarei Maria, au avut nevoie de asistenţă medicală.

Printre aceștia se numără și copii, care au suferit diverse afecţiuni medicale, generate de temperaturile scăzute înregistrate în zonă.

Sute de mii de pelerini au urcat, sâmbătă dimineață, dealul de la Șumuleu Ciuc pentru a ajunge la Sanctuarul marian al Fecioarei Maria și a asista la liturghia Papei Francisc.

Printre cei care au urcat drumul anevoios care durează peste o oră s-au aflat și foarte multe persoane în vârstă. Mai multe echipaje SMURD sunt pregătite pentru a acorda ajutor pelerinilor care au nevoie, iar prima intervenție a fost la un bătrân pe care l-au lăsat picioarele atunci când urca.

Șumuleu Ciuc: Zeci de copii au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza frigului 1

„36 sunt copii care au suferit diverse afecţiuni medicale, generate de temperaturile scăzute înregistrate în zonă. 20 dintre aceştia au fost deja preluaţi, în deplină siguranţă şi transportaţi, cu un microbuz al ISU, la baza dealului Şumuleu pentru evaluare medicală amănunţită, urmând ca şi ceilalţi 16 să fie transportaţi în scurt timp”, precizează Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”.

Potrivit sursei citate, misiunile de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi prim-ajutor sunt continuate de către echipajele mobilizate la faţa locului pentru buna desfăşurare a evenimentului. Papa Francisc continuă vizita oficială în România, după o primă zi încărcată, în București, încheiată cu o ploaie torențială. Suveranul Pontif este astăzi la Șumuleu-Ciuc, unde va oficia Sfânta Liturghie, în fața a zeci de mii de credincioși.

De la Șumuleu, liderul Bisericii Catolice merge la Iași. Zeci de mii de oameni sunt deja la locul de pelerinaj de la Șumuleu Ciuc, așteptându-l pe Papa Francisc. Pelerinii au format o coadă de mai bine de un kilometru, urcând pe ploaie torențială și noroaie.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.