Summit-ul G7 a început. Cei mai puternici oameni din lume se unesc împotriva lui Putin. „Să tăiem oxigenul din mașina de război a Rusiei” 1
Exclusiv Externe Ultima Ora

Summit-ul G7 a început. Cei mai puternici oameni din lume se unesc împotriva lui Putin. „Să tăiem oxigenul din mașina de război a Rusiei”

Summit-ul G7 de la Munchen, a început duminică, iar pe agenda de lucru se află războiul dus de Rusia în Ucraina și situația economiei globale.

Liderii G7 – Franţa, Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Italia, Canada şi Japonia – se întâlnesc pentru trei zile, summit care va fi urmat de o întâlnire a liderilor NATO la Madrid.

Luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski va avea o intervenție în cadrul summitului G7 de la Munchen.

Preşedintele american Joe Biden a considerat duminică, în Germania, că noile bombardamente asupra unui cartier al capitalei ucrainene Kiev, lângă o fabrică de arme deja lovită în ultimele săptămâni, înseamnă „încă o barbarie”.

Marea Britanie și Franța au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei în războiul său cu Rusia, a declarat duminică biroul lui Boris Johnson, în timp ce liderii s-au întâlnit în marja summitului G7.

Franţa se pronunţă în favoarea stabilirii unui ”preţ maxim al petrolului” la nivelul ”ţărilor producătoare”, cu scopul de a contracara scumpiri provocate de Războiul rus din Ucraina.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.