Sprijin imens pentru Kovesi de la Bruxelles. Apel către toate statele Uniunii Europene să o susțină pe Kovesi 1
Ultima Ora Justiție

Sprijin imens pentru Kovesi de la Bruxelles. Apel către toate statele Uniunii Europene să o susțină pe Kovesi

Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi va avea susținerea Parlamentului European au decis joi deputații de la Bruxelles.

Aceștia o vor susține pe Kovesi în negocierile cu Consiliul Uniunii Europene, a cărei președenție o deține acum România.

Co-președintele grupului verzilor din Parlamentul European, Ska Keller, a declarat, joi, după ce cofernița președinților din Parlamentul European și-a exprimat sprijinul pentru nominalizarea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

”Guvernul României, care vrea să treacă o serie de legi care legalizează de facto corupția în beneficiul oficialilor, încearcă să o discrediteze pe Kovesi folosind parchetul chiar și azi. Cerem statelor membre să arată nu sunt de partea justiției și că nu cedează presiunilor exercitate de guvernul României în ce privește selecția finală a șefului Parchetului European. Laura Codruța Kovesi are un palmares aproape de neegalat în ce privește susținerea justiției și anchetarea oficialilor pentru fapte de corupție, în ciuda încercărilor disperate ale guvernului PSD-ADLE de a-i împiedica activitatea”, a declarat Keller.

Ingeborg Grassle (populari europeni), Claude Moraes (socialiști) și Judith Sargentini (verzi) sunt cei trei europarlamentari care vor negocia cu Consiliului UE viitorul procuror-șef al Parchetului european.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.