Sportalert.ro: Senegalezul Gueye, somat să dea explicaţii FFF după refuzul de a purta un tricou reprezentând LGBT 1
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Senegalezul Gueye, somat să dea explicaţii FFF după refuzul de a purta un tricou reprezentând LGBT

Consiliul naţional de etică (CNE) al Federaţiei franceze de fotbal (FFF) i-a solicitat mijlocaşului senegalez Idrissa Gana Gueye, jucătorul echipei Paris Saint-Germain, să dea explicaţii dacă a refuzat sau nu să poarte un tricou în culorile reprezentative ale comunităţii LGBT, informează AFP, potrivit sportalert.ro.

Mijlocaşul senegalez trebuie să precizeze fie că „speculaţiile” pe marginea refuzului său de a se asocia acestei acţiuni a fotbalului francez împotriva homofobiei sunt „nefondate”, fie să „repare onorabil situaţia”, precizează FFF.

Gueye este vizat de critici în Franţa după refuzul său de a asocia luptei împotriva homofobiei şi de a îmbrăca tricoul curcubeu. Ca şi anul trecut, jucătorul lui PSG nu a evoluat în meciul de sâmbătă cu Montpellier (4-0), în ziua dedicată luptei împotriva homofobiei, care i-a atras din nou critici în Franţa, dar şi susţinere din ţara natală, Senegal.

„Îl susţin pe Gana Gueye. Convingerile religioase trebuie respectate”, a declarat preşedintele Senegalului, Macky Sall, într-un comunicat dat publicităţii.

În Senegal, Gueye şi coechipierii săi de la echipa naţională sunt adulaţi. Jucătorul lui PSG face parte din echipa care a câştigat în februarie în Camerun prima Cupă a Africii pe Naţiuni (CAN) din istoria echipei Senegalului, cu o victorie în faţa Egiptului în finală.

În această ţară musulmană practicantă în proporţie de 95 la sută, relaţiile homosexuale sunt interzise. Legea existentă stipulează că „orice persoană care a comis un act impudic sau contra naturii cu o persoană de acelaşi sex va fi pedepsită cu închisoare de cinci ani şi o amendă de la 100.000 la 1.500.000 franci (de la 152 la 2.286 euro)”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.