Sportalert.ro: Roger Federer vrea să organizeze un turneu demonstrativ în şase luni 1
rogerfederer
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Roger Federer vrea să organizeze un turneu demonstrativ în şase luni

Tenismanul elveţian Roger Federer, care se pregăteşte pentru ultima sa apariţie profesională înainte de retragere, cu ocazia turneului Laver Cup de la Londra (23-25 septembrie), a anunţat că intenţionează să organizeze un turneu demonstrativ în şase luni, potrivit sportalert.ro.

„Când am decis să-mi anunţ retragerea, înainte de Laver Cup, trebuia să mă decid ce fac aici (la Londra – n.red). Pot să mai joc sau nu? Organizăm ceva special?

Pentru că este totuşi un eveniment important, nu doar un demonstrativ. După aceea, dorinţa mea este să fac un turneu demonstrativ adevărat, cu cine doresc eu, cu oamenii pe care îi vreau şi fani magnifici.

Sper că se va putea face în următoarele şase luni. Deci aici este încă ceva intermediar pentru mine.

Chiar dacă o să mă opresc după Laver Cup”, a declarat Federer pentru Radio-televiziunea elveţiană (RTS).

Roger Federer şi ceilalţi participanţi la Laver Cup s-au fotografiat miercuri pe London Tower Bridge, fără spaniolul Rafael Nadal, care va ajunge abia joi în capitala britanică.

Jucătorii, printre care s-au numărat sârbul Novak Djokovic şi britanicul Andy Murray, îmbrăcaţi în costume, au făcut poze în această locaţie clasică londoneză.

Echipa Europei, condusă de Bjorn Borg, este formată din Roger Federer, Novak Djokovic, Andy Murray, Rafael Nadal, Casper Ruud şi Stefanos Tsitsipas, în timp ce echipa Restului Lumii, al cărei căpitan este John McEnroe, îi are în componenţă pe Taylor Fritz, Felix Auger-Aliassime, Diego Schwartzman, Frances Tiafoe, Alex de Minaur şi Jack Sock.

Tenismenii au fost însoţiţi la întâlnirea premergătoare sesiunii foto de legenda tenisului australian Rod Laver, câştigătorul a unsprezece trofee de Mare Şlem şi al cărui nume a fost atribuit competiţiei de la Londra.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.