Sportalert.ro: Răzvan Burleanu, despre şansele naţionalei în preliminariile EURO 2024: Trebuie să ne batem să câştigăm grupa 1
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Răzvan Burleanu, despre şansele naţionalei în preliminariile EURO 2024: Trebuie să ne batem să câştigăm grupa

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că echipa naţională trebuie să se lupte să câştige Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024, din care mai fac parte Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra, potrivit sportalert.ro.

„Am fi putut avea în grupă adversari mai dificili, mă refer aici la cei din grupele B şi C.

De aceea pot spune că e o grupă echilibrată în care ne aşteptăm ca punctele să se împartă între mai multe echipe.

Dar sperăm ca la final noi să fim echipa cu cel mai mare număr de puncte.

Campania de calificare la EURO 2024 reprezintă o oportunitate unică pentru construirea unei echipe pentru înalta performanţă.

Sunt mulţi jucători care au trecut prin turneele finale Under-21, dar şi jucători cu experienţă care au performat la echipele de club.

Împreună au şansa să formeze o echipă care să îşi îndeplinească misiunea de a merge la următorul turneu final.

Suntem conştienţi că nu e un proces uşor, e nevoie de o transformare mentală că putem să câştigăm cu orice adversar. Trebuie să ne batem să câştigăm această grupă de calificare”, a spus el.

„Rolul nostru nu e să ne îmbătăm nici cu apă rece, nici cu apă caldă, ci să luăm ce funcţionează bine şi să îmbunătăţim. Dacă e să distrugem şi ceea ce avem, acea fărâmă de speranţă şi de optimism, acea coeziune între vestiar şi staff-ul tehnic, atunci ce sens are să mergem mai departe?

Nu cred că sunt un optimist incurabil, dar rolul unui manager e să vadă lucrurile bune care se întâmplă şi să le potenţeze. Noi ne-am fi dorit ca fotbalul românesc să fi fost singurul sector de activitate care nu funcţiona bine în această ţară. Din păcate, acesta este contextul în care trăim”, a adăugat preşedintele FRF.

Burleanu este optimist că echipa naţională va juca în cele din urmă partida cu Kosovo, stat care nu este recunoscut de România.

„În contextul situaţiei geopolitice care se cunoaşte, FRF a iniţiat un dialog cu Guvernul României pentru a vedea în ce condiţii putem organiza meciurile cu Kosovo, cel de acasă şi cel din deplasare.

Aşteptăm ca în zilele următoare Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această solicitare a noastră.

Eu sunt încrezător că acest meci se va juca pe teren propriu. Nu suntem singura ţară într-o asemenea situaţie, mă refer la Spania, Cipru sau Grecia care au organizat meciuri pe teren propriu (n.r. – cu Kosovo).

Mai mult, CFR Cluj a jucat deja în grupele Conference League la Prishtina, iar acum va juca din pe teren propriu cu echipa Ballkani din Kosovo”, a explicat el.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.