Sportalert.ro: Novak Djokovic este cap de serie numărul 1 la Wimbledon, în absenţa lui Daniil Medvedev şi Alexander Zverev 1
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Novak Djokovic este cap de serie numărul 1 la Wimbledon, în absenţa lui Daniil Medvedev şi Alexander Zverev

Tenismanul sârb Novak Djokovic, campionul de anul trecut de la Wimbledon, va fi cap de serie numărul 1 la ediţia din acest an a turneului, în condiţiile în care liderului mondial, rusului Daniil Medvedev, i-a fost interzisă participarea, iar germanul Alexander Zverev, locul 2 ATP, este accidentat, informează Reuters, potrivit sportalert.ro.

Organizatorii turneului londonez de Mare Şlem au decis excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi din cauza războiului din Ucraina.

Zverev a suferit în această lună o intervenţie chirurgicală la ligamentele la glezna dreaptă, după accidentarea care l-a forţat să se retragă din semifinala de la Roland Garros împotriva lui Rafael Nadal.

Djokovic, care nu a putut să-şi apere titlul la Australian Open şi cele 2.000 de puncte ATP obţinute deoarece nu s-a vaccinat împotriva Covid-19, a pierdut recent poziţia de lider al clasamentului ATP, pe care se află acum Medvedev.

Sârbul, care a câştigat ultimele trei ediţii ale turneului de Mare Şlem pe iarbă, va coborî şi mai mult în clasament după Wimbledon, deoarece va pierde alte 2.000 de puncte, după ce ATP şi WTA au decis să nu acorde puncte la această competiţie.

Absenţa lui Medvedev şi a lui Zverev face ca Rafael Nadal, care s-a impus în acest an la Australian Open şi Roland Garros, să fie cap de serie numărul 2. Astfel, Djokovic şi Nadal se află pe jumătăţi diferite de tablou şi nu se pot întâlni mai devreme de finala programată pe 10 iulie. Spaniolul l-a învins în acest an pe sârb în sferturi de finală la Roland Garros.

Doi jucători britanici sunt între primii zece capi de serie la Wimbledon: Cameron Norrie favorit numărul 9 în competiţia masculină şi Emma Răducanu, laureata de anul trecut de la US Open, favorită numărul 10 în cea feminină, în absenţa belarusei Arina Sabalenka.

Liderul mondial WTA,poloneza Iga Swiatek, va fi cap de serie numărul 1 în competiţia feminină, în timp ce estoniana Annett Kontaveit va fi cap de serie numărul 2.

Organizatorii de la Wimbledon au folosit anterior un sistem bazat pe computer care favoriza rezultatele obţinute pe iarbă în ultimii doi ani pentru stabilirea capilor de serie, dar începând cu ediţia din 2021 se ţine cont de clasamentele mondiale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.