Neymar revine la PSG, chiar din primele meciuri din Campionat
Neymar revine la PSG, chiar din primele meciuri din Campionat
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Neymar va răspunde în instanţă la acuzaţiile de fraudă şi corupţie

Celebrul fotbalist brazilian Neymar va fi judecat, începând de săptămâna viitoare, pentru acuzaţii de fraudă şi corupţie în transferul său de la Santos FC la FC Barcelona din 2013, formulate de compania de investiţii DIS, care solicită o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani, transmite EFE, potrivit sportalert.ro.

Alături de Neymar, la procesul care începe luni la Barcelona, pe lista inculpaţilor stabilită de procurorii spanioli se mai află tatăl său, cele două cluburi, doi foşti preşedinţi ai clubului catalan, Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, şi Odilio Rodrigues, fostul preşedinte al clubului Santos.

Procesul are loc în urma unei plângeri formulate de firma DIS, care deţinea 40% din drepturile lui Neymar pe când juca la Santos. Compania susţine că partea sa din suma de transfer a fost diminuată, din cauză că adevărata valoare a tranzacţiei a fost subestimată.

Neymar, component de bază al echipei Braziliei care urmează să joace la Cupa Mondială 2022 din Qatar (20 noiembrie – 18 decembrie), a negat acuzaţiile, dar a pierdut un recurs la Înalta Curte a Spaniei în 2017, care a deschis calea procesului.

Baker McKenzie, care îl va apăra pe Neymar şi familia lui în proces, a declarat pentru Reuters că va argumenta că instanţele spaniole ”nu au competenţa de a urmări familia Neymar”, pentru că transferul de atunci a implicat cetăţeni brazilieni în Brazilia.

Procurorii spanioli solicită doi ani de închisoare pentru Neymar şi plata unei amenzi de 10 milioane de euro, o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru Rosell şi o amendă de 8,4 milioane de euro pentru FC Barcelona.

DIS cere, de asemenea, închisoare pentru Rosell şi Bartomeu, alături de o amendă totală de 149 de milioane de euro pentru inculpaţi.

Rosell a negat anterior orice faptă ilegală, iar Barcelona şi avocaţii lui Bartomeu au refuzat să comenteze acest caz.

DIS a dobândit 40% din drepturile lui Neymar când acesta avea 17 ani, în schimbul a două milioane de euro.

Barca a spus la momentul transferului lui Neymar că a plătit suma de 57,1 milioane de euro, din care 40 de milioane au ajuns la familia atacantului care joacă acum la Paris Saint-Germain. DIS a primit o cotă de 40 la sută din restul de 17,1 milioane de euro care au ajuns la Santos.

”Drepturile lui Neymar nu au fost vândute celui mai mare ofertant. Au fost cluburi care au oferit până la 60 de milioane de euro”, a spus joi avocatul Paulo Nasser, care reprezintă DIS, într-o conferinţă de presă la Barcelona.

Avocaţii lui Neymar susţin că regulile de concurenţă se referă la produse şi servicii, dar nu se aplică pieţei de transferuri.

Tribunalul din Barcelona unde va avea loc procesul a spus că Neymar va trebui să apară personal luni, în prima zi,dar nu este clar dacă i se va cere să rămână pentru toate audierile care ar putea dura două săptămâni.

Neymar, părinţii săi, Rosell şi Bartomeu vor depune mărturie de vinerea viitoare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.