Sportalert.ro: Meciul dintre FC Barcelona şi Real Madrid, urmărit de 91.553 de spectatori, nou record mondial 1
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Meciul dintre FC Barcelona şi Real Madrid, urmărit de 91.553 de spectatori, nou record mondial

Echipa FC Barcelona s-a calificat miercuri în semifinalele Ligii Campionilor, învingând cu scorul de 5-2 formaţia Real Madrid, în faţa a 91.553 de spectatori, un nou record mondial pentru un meci de fotbal feminin, informează AFP, citat de sportalert.ro.

Suspansul a durat mai puţin de o oră, după ce la pauză scorul a fost egal, 1-1, iar Real a condus apoi cu 2-1 timp de câteva minute, pe Camp Nou. Barca a deschis scorul în minutul 8, prin Mapi Leon, cu un lob perfect, însă jucătoarele madrilene au restabilit rapid egalitatea, prin Olga Carmona (16), iar apoi au preluat conducerea pe tabela de marcaj, graţie reuşitei Claudiei Zornoza (48). Gazdele au reacţionat şi au marcat patru goluri consecutive, prin Aitana Bonmati (52), Claudia Pina (55), Alexia Putellas (63) şi Caroline Graham Hansen (70),confirmându-şi superioritatea netă. În meciul tur, de la Madrid, Barca reuşise să se impună cu 3-1.

Clubul catalan a oferit locuri gratuite pentru „socios” (suporteri-acţionari) pe legendarul stadion Camp Nou, care poate găzdui până la 99.000 de spectatori.

Vechiul record (90.185 de spectatori) fusese stabilit cu ocazia finalei Cupei Mondiale din 1999, câştigată de SUA în faţa Chinei, pe stadionul Rose Bowl din Pasadena (California).

FC Barcelona va înfrunta în penultimul act al competiţiei câştigătoarea duelului dintre Arsenal Londra şi VfL Wolfsburg, programat joi. În meciul tur, disputat în Germania, scorul a fost egal, 1-1.

Echipa franceză Paris Saint-Germain şi-a asigurat calificarea în semifinalele Champions League, după ce a terminat la egalitate, 2-2 după prelungiri, cu formaţia germană Bayern Munchen, decimată de Covid-19, în manşa secundă a sferturilor de finală. În tur, pariziencele au reuşit să se impună cu 2-1.

Partida de miercuri s-a disputat pe stadionul Parc des Princes, în faţa a 27.262 de spectatori, un nou record pentru echipa feminină a clubului din capitala Franţei. Gazdele au deschis scorul prin Sandy Baltimore (17), însă Bayern a egalat după doar două minute, prin Saki Kumagai (19), iar apoi şi-a dublat avantajul după pauză, prin Lea Schuller (54). Cele două formaţii nu au mai marcat până la finalul timpului regulamentar de joc, meciul ajungând în prelungiri, unde PSG a reuşit să-şi asigure calificarea graţie golului reuşit de Ramona Bachmann (112).

PSG va avea ca adversară în semifinale câştigătoarea confruntării dintre Olympique Lyon şi Juventus Torino (în tur 1-2).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.