Spărgător de bancomate prins de polițiști. Ce exploziv folosea 1
Social Ultima Ora

Spărgător de bancomate prins de polițiști. Ce exploziv folosea

În seara de 11.11.2020, în urma unei operațiuni complexe, polițiști din cadrul Poliției Capitalei, au prins, un bărbat, de 37 de ani, cu dublă cetățenie (română-moldoveană), bănuit de furturi din bancomate, prin aruncarea în aer, precum și de alte infracțiuni grave

. Din autoturismul acestuia, blocat în trafic, noaptea trecută, în Sectorul 6, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă: telefoane mobile, stație de emisie recepție, aparate de bruiaj, cagule, măști, spray iritant-lacrimogen, mănuși de diferite tipuri.

Pentru probarea activității infracționale a bărbatului depistat, colegii mei din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în București și Ialomița.

Din imobilele percheziționate au fost ridicate: dispozitive artizanale denumite generic “pizza slide”, materiale explozive, sume de bani, bijuterii, dispozitive cu electroșoc, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie, aparatură de bruiaj și seturi de plăcuţe de înmatriculare auto.

De asemenea, au fost ridicate mai multe documente de legitimare emise de diverse state, având fotografia suspectului, dar sub nume diferite. Totodată, au fost ridicate 3 autoturisme de lux, dintre care unul reclamat ca furat în anul 2019, dintr-o localitate din județul Ialomiţa.

Bărbatul este cercetat în mai multe cauze: 2 furturi din bancomate prin explozie, respectiv cazul înregistrat în Bucureşti, la 20 mai 2019, pe B dul Th. Pallady, cunoscut opiniei publice ca „bancomatul aruncat în aer, în sectorul 3” şi un alt caz din judeţul Brăila, unde, de asemenea, un bancomat a fost aruncat în aer.

În ambele situaţii ar fi folosit o materie explozivă, generic denumită ,,pizza slide”, cu ajutorul căreia, cu intenţia de a sustrage sumele de bani aflate în interior, a provocat explozia ATM- urilor, dar și distrugeri şi degradări ale sediilor agenţiilor bancare.

Suspectul mai este cercetat pentru furtul a 3 autoturisme de lux ce au fost folosite în cazul furturilor din bancomate. Un alt caz din judeţul Călăraşi, se referă la tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal, când ar fi pătruns în locuinţa unei familii şi prin violenţă a sustras bani şi bijuterii.

În momentul părăsirii locuinței, persoanele vătămate au fost lăsate legate cu cătușe. Până la acest moment, prejudiciul total este de 1.000.000 de lei. Cel în cauză a fost a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea documentării întregii activități infracționale şi identificării tuturor persoanelor implicate, existând indicii cu privire şi la comiterea altor infracţiuni cu același mod de operare, inclusiv pe teritoriul altor state. a declarat comisarul șef de poliție Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.