Sorina Pintea amenință că va închide grădinițele. Alimentația preșcolarilor, plină de alimente nesănătoase
Ultima Ora Sănătate

Sorina Pintea, anunț important. Se va înființa un centru național de excelență în neurochirurgie la Cluj

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, joi, că va fi înființat, la Cluj, un centru național de excelență în neurochirurgie, investiția fiind de 45 de milioane de euro, acesta urmând să fie dotat cu toată aparatura necesară, transmite MEDIAFAX.

Sorina Pintea a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă că este foarte important să înceapă construcția efectivă în noiembrie – decembrie, proiectul urmând să fie finalizat în doi ani.

”Pentru Cluj avem un proiect de importanță națională, promovat de Spitalul Județean de Urgență, vom finanța un centru național de excelență în neurochirurgie, un proiect care are finalizat studiul de prefezabilitate, un proiect generos pentru partea de neurochirurgie. Investiția este de 45 de milioane de euro. De la data semnării contractului de execuție, va fi finalizat în 24 de luni. Spitalul va demara procedurile pentru studiul de fezabilitate, iar Ministerul Sănătății va finanța anul acesta tot ce se va executa. Este foarte important pentru Cluj să înceapă în noiembrie – decembrie construcția efectivă”, a spus Pintea.

Potrivit acesteia, noul centru avea 5 etaje și va dispune de toată aparatura necesară unui centru de neurochirurgie – RMN, CT, angiograf, robot.

”Actuala clinică de neurochirurgie din Cluj-Napoca nu corespunde standardelor”, a subliniat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a participat, joi, la Cluj-Napoca, la un eveniment al Școlii Doctorale de Neuroștiințe a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu”, alături de Dafin Mureșanu, președintele Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare (EFNR) și Natan Bornstein, președintele Asociației Neurologice din Israel.

La reuniune participă peste 200 de specialiști.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.