GREVA de la Metrou va paraliza Bucureștiul. Firea propune o soluție ”pe turta ei”: să i se dea ei Metrorex
Traian Băsescu o face praf pe Firea. Nu are nicio șansă în fața lui Dăncilă
Ultima Ora Politic

Sondaj secret în PSD. Dăncilă se încaieră cu Firea în opțiunile pentru Cotroceni

Cifrele unui sondaj secret comandat de Partidului Social Democrat tinde să dinamiteze relațiile, oricum șubrede, dintre membrii conducerii acestei formațiuni politice. 

Sondajele nu au fost încă prezentate, dar rezultatele lor sunt deja cunoscute în spațiul public. Cifrele o arată cap de listă pe Gabriela Firea în preferințele electoratului PSD. „Care credeţi că ar trebui să fie candidatul PSD la alegerile Prezidenţiale, Gabriela Firea are 26%, Călin Popescu Tăriceanu – 20%, Victor Ponta – 11%, Viorica Dăncilă – 10%, Eugen Teodorovici – 6%, Liviu Pleşoianu – 5%, Ecaterina Andronescu – 5%, Olguţa Vasilescu – 5%, Mihai Fifor – 4%, Şerban Nicolae -3%, Sorina Pintea – 2%.”

Pe data de 3 august este programat Congresul pentru validarea candidatului PSD la prezidențiale, iar planurile Vioricăi Dăncilă pare că se ruinează pentru că în acest timp Gabriela Firea și-a pregătit intens pașii în lupta pentru Cotroceni. În cursul săptămânii viitoare vor avea loc negocierile Firea-Tăriceanu-Ponta.

Până la ședința CEX se anunță discuții între primarul general al Capitalei și cei doi lideri ai ALDE și Pro România pentru susținerea candidaturii independente. Călin Popescu Tăriceanu este nemulțumit de decizia PSD, iar Victor Ponta ia în calcul posibilitatea susținerii Gabrielei Firea într-o alianță cu formațiunea ALDE.

Gabriela Firea a declarat că a primit numeroase telefoane de la colegii din toată țara, în special de la primari. „Nu spun acum da sau nu. Singurii care trebuie să decidă sunt membrii PSD. Nu ar fi inteligent și corect. Mi-aș dori să fie o discuție reală cu colegii, președinții de consilii județene, ar fi păcat să reiasă candidatul din aranjamante”, susținea primarul general al Capitalei, în urmă cu trei zile.

Rămâne de văzut cum va reacționa oficial Viorica Dăncilă la aceste cifre, știut fiind faptul că premierul vrea neapărat să candideze la Cotroceni, dar iată, se află în urma Gabrielei Firea, ca să nu mai vorbim de Tăriceanu și Ponta.

Menționăm că nici unul dintre cei mai sus amintiți nu au nicio șansă în fața lui Klaus Iohannis, care este prefrat de electorat, de departe.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.